Eмисия новини
от 11.00 часа

Pushimorja dimërore Borovec pret turistë nga vendi dhe nga Ballkani

Bullgaria është në zonën e kuqe të hartës epidemike të Covid-19. Dega turistike prapë qëndron para vështirësive serioze. Megjithëkëtë pushimoret malore janë gati të tërheqin turistë me respektim rigoroz të masave antiepidemike. Ndër pushimoret e..

16.11.20 06:15 |

Pushimorja Bansko është gati për stinën dimërore

Zëvendës kryeministrja dhe ministre e turizmit Marijana Nikollova inspektoi vendet për akomodim dhe impiantet e skive në pushimoren dimërore Bansko. U vendos që hotelet respektojnë rekomandimet sanitare. Po kjo është në fuqi edhe për ski..

10.11.20 17:36 |
Marijana Nikollova

Fillojnë kontrollime të komplekseve dimërore për sezonin e ardhshëm

Zëvendëskryeministrja dhe ministre e turizmit Marijana Nikollova fillon kontrollime të komplekseve dimërore për gatishmërinë e sezonit të ardhshëm. Ajo do të monitorojë nëse janë të krijuara kushte për respektimin e masave kundërepidemike të..

08.11.20 13:42 |

Vendosen rregulla unike antiepidemike në pushimoret dimërore

Ministria e Turizmit vendosi rregulla unike antiepidemike dhe masa sanitare në pushimoret për stinën e ardhshme dimërore. Qëllimi është të garantohet shëndeti dhe siguria e turistëve, ndërsa Bullgaria të mbrojë statusin e vet të një destinacioni të..

21.10.20 15:32 |

Stina dimërore turistike është nën pikëpyetje

Ka të ngjarë që stina dimërore turistike të mos realizohet, ashtu skiç ndodhi kjo me stinën verore për shkak të Covid-19. Këtë e tha kryeinspektori shëndetësor shtetëror Angell Kunçev gjatë konferencës vjetore organizuar nga Travëll Akademi nën..

09.10.20 13:57 |

Dimri i vonuar erdhi në Bullgari

Pas motit të këndshëm pranveror në fundjavë temperatura u ul ndjeshëm dhe në Bullgarinë Perëndimore ra dëborë e dendur. Sipas prognozës mbulesa e dëborës do të tejkalojë 10-15 centimetra. Në Bullgarinë Lindore do të bjerë kryesisht shi me..

23.03.20 09:15 |

Pata të vogla laramane erdhën për të kaluar dimrin në Liqenin Durankullak

200 pata të vogla laramane të cilët janë një lloj i kërcënuar botërisht erdhën për të kaluar dimrin në liqenin Durankullak afër Shabllës të Bullgari së Verilindore. Shpendët erdhën pas regjistrimit dimëror të shpendëve në zonat e lagëta gjatë të..

16.02.20 15:15 |

Bansko bëhet qendra e kinemasë ekstreme

Nga 20 deri më 22 shkurt pushimorja dimërore Bansko bëhet organizator i Panoramës Tradicionale të Kinematografisë"Snow Cinema – filma për ski dhe snoubord”. Në program u përfshin filma për sporte ekstreme të cilat sfidojnë vullnetin dhe shpirtin...

15.02.20 14:05 |

Festa dimërore në Vitosha

Në mes të dëborës së dendur të malit Vitosha, nën rrezet e diellit dimëror dhe qiellin pa re mijëra kryeqytetas dhe miq të Sofjes vitin e dytë me radhë shënuan Ditën Botërore të Dëborës. Kjo nismë, në të cilën përfshihen qindra pushimore dimërore të 46..

24.01.17 12:07 |

Stuhia e dëborës nuk i frikëson banorët e Fermës së Egër në fshatin Gorno pole

Dimri dhe të ftohtit gjatë muajit janar bllokuan të gjithë vendin tonë. Në pirgjet e thella të dëborës u zhytën shumë nga rrugët e vendit tonë, kurse kjo çoi deri në një gjendje fatkeqësie për njerëzit, të cilët në një moment u gjendën fare të shkëputur..

21.01.17 15:50 |
Всички новини: днес | вчера