Eмисия новини
от 05.00 часа

Akademia Kombëtare e Arteve paraqet historinë e diplomacisë bullgare përmes prizmit të artit

Galeria e Akademisë Kombëtare të Artevemirëpret një ekspozitë kushtuar 140 vjetorit të krijimit të Shërbimit Diplomatik Bullgar. Punimet u zgjodhën nga koleksioni i Fondit Artistik të Ministrisë së Punëve të Jashtme, i cili ka mbledhur gjithsej 3000..

08.09.19 09:15 |

Një konferencë vjetore e diplomatëve bullgarë jashtë vendit

Në konferencën tradicionale vjetore të ambasadorëve në Sofje, përpara diplomatëve të Bullgarisë jashtë vendit, kryeministri Bojko Borisov deklaroi se në pjesën më të madhe puna e tyre është e suksesshme dhe ata mund të krenohen me këtë. Borisovi..

18.07.19 12:43 |

Jemi të impresionuar nga arritjet e Kinës në zhvillimin ekonomik

“Jemi të impresionuar nga arritjet e Kinës në zhvillimin ekonomik, në kapërcimin e varfërisë, nga masat për ruajtjen e mjedisit, kështu edhe nga forcimi i rolit të teknologjive inovative” . Këtë e deklaroi Presidenti Rumen Radev në takimin me..

18.04.19 20:25 |

Tensioni lidhur me Turqinë nuk ulet, Sofja është duke kërkuar solidaritet ndërkombëtar

Ministria Bullgare e Punëve të Jashtme thirri Ambasadoren bullgare në Turqi Nadezhda Nejnski për konsultime në Sofje një javë pasi protestoi kundër deklaratave të një ministri turk në përkrahje të një partie të veçantë bullgare, gjë që konsiderohen si..

17.03.17 15:32 |
Konferenca “Sfida para diplomacisë bashkëkohore” kushtuar 10 vjetorit të Institutit Diplomatik.

Doc. Zdravko Popov për sfidat para diplomacisë bullgare

Instituti Diplomatik pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme mbushi 10 vjet. Për këtë kohë ai ka përpunuar 30 programe arsimore, ka realizuar afro 100 mësime me mbi 5000 kursantë, 146 leksione publicistike me lektor prej mbi 30 shteteve, 34 konferenca dhe..

23.10.13 11:26 |
Edhe sot marrëdhëniet mes Bullgarisë dhe Shqipërisë janë të shkëlqyeshme. Moment nga vizita zyrtare e kryeministrit Bojko Borisov në Shqipëri gjatë tetorit të këtij viti.

Diplomacia bullgare dhe pavarësia e Shqipërisë

Shumë herë kemi folur për qëndrimin e Bullgarisë ndaj Shqipërisë dhe shqiptarëve, për përkrahjen e politikanëve dhe figurave kulturore në Bullgari ndaj patriotëve shqiptarë, ndaj luftërave të përbashkëta kundër zgjedhës turke dhe ndaj pavarësisë së..

29.11.12 08:39 |
Libri i ri i prof. Ljudmill Spasov “Shekulli i XIX dhe i XX në fotografi dhe gravura. Politika dhe diplomacia”

Një libër me ilustrime rrëfen për diplomacinë bullgare gjatë shekullit XIX dhe XX

Në çfarë mënyre gërshetohen politika e brendshme dhe e jashtme , çfarë është roli i diplomacisë në ngjarjet e mëdha nga historia jonë e re – këtë mund ta mësojmë nga libri i ri i prof. Ljudmill Spasov “Shekulli i XIX dhe i XX në fotografi dhe gravura...

18.05.11 11:33 |
Всички новини: днес | вчера