Eмисия новини
от 11.00 часа

Dirigjenti Najden Todorov zëvendëson shënimet me nota me fjalë në “Fryma e engjëjve”

Cila është e përbashkëta midis muzikës klasike, fantastikës dhe kohës së kaluar në fluturim? Përgjigjen e kësaj pyetjeje e jep përmbledhja debutuese me tregime “Fryma e engjëjve” e drejtorit të Filarmonisë së Sofjes - dirigjenti Najden Todorov ...

28.08.21 11:25 |

Emill Karamanov – kujtim për një dirigjent simpatik dhe joshës

“Emill Karamanov është një dirigjent, i cili gërsheton dhe kombinon temperamentin pasionues me tekste të sinqerta e të përzemërta dhe me një ndjenjë të hollë për masë artistike...Si një artist i vërtetë krijues, ai drejton me një dorë të shkathtë..

16.06.21 07:15 |

Milen Ivanov: Që të kesh të ardhme, duhet të respektosh të kaluarën....por dhe të vazhdosh përpara

“Për ne më e rëndësishmja është që të ruajmë stilin e lashtë vokal bullgar, i cili është tepër unik”-kështu Milen Ivanov, dirigjent i “Zërave të traditës” përcakton konceptin e formacionit të ri, të krijuar bashkë me fondacionin me të njëjtin..

15.06.21 07:15 |

Kosta Kolev – zbuluesi i thesarit folklorik

“Një klasik në muzikën popullore”, një epokë e tërë për Radion Kombëtare Bullgare” - këto janë njohjet e larta për fizarmonicistin, dirigjent dhe kompozitor Kosta Kolev. Jashtëzakonisht i madh është dhe kontributi i tij lidhur me krijimtarinë..

29.05.21 11:45 |
Dimitër Kosev

Shpallën fituesit e "Muzikantit të Ri të Vitit - 2020"

Për herë të dytë në historinë e vet 30-vjeçare anketa e Muzikantit të Vitit të Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ u përqendrua tërësisht tek artistët e rinj. Publiku kishte mundësinë të zgjidhte fituesin mes 11 talenteve të nominuara nga ekipi i..

27.05.21 09:57 |

Aleksandër Zemcov: “Unë e dua Bullgarinë, do të doja të tingëllonte më shumë muzikë bullgare”

Vetëm disa ditë qëndrim në Sofje arritën të akomodojnë të paktën tre ngjarje të rëndësishme muzikore me pjesëmarrjen e violinistit dhe dirigjent të famshëm Aleksandër Zemcov. Në sallën “Bëllgaria” ai drejtoi një program të Filarmonisë së Sofjes,..

27.03.21 12:15 |

Dirigjenti Sascha Goetzel paraqet muzikën vjeneze me Filarmoninë e Sofjes

Në koncertin e Filarmonisë së Sofjes më 25.02. do të dëgjojmë vepra të kompozitorëve austriakë, përfaqësues të epokave të ndryshme - Koncert për piano dhe orkestër numër 17 në  G major nga Mozarti dhe Simfoni për orkestër të dhomës opus 23 nga Alexander..

25.02.21 07:10 |

Najden Todorov: “Rezultati i mirë vjen vetëm kur talenti është i gërshetuar me disiplinë”

Drejtori i Filarmonisë së Sofjes Najden Todorov u kthye nga Stambolli, ku drejtoi një koncert të orkestrës së Filarmonisë “Borusan” me soliste violinistja virtuoze Midori. “Jam shumë i lumturuar nga kontakti im personal me Midorin dhe për këtë se ajo..

30.11.20 12:09 |

Mark Kadin: Për mua nuk ekziston jetë jashtë muzikës

Prindërit ishin ata të cilët e caktuan rrugën krijuese të njërit prej muzikantëve të talentuar të kohës sonë – Mark Kadin. Ai mësoi në shkollën muzikore në qytetin e lindjes Kramatorsk të Ukrainës. Aty nisi të ndjekë gjurmët e gjyshit dhe filloi..

16.10.20 07:05 |

Sonya Yoncheva me kthim të shumëpritur në qytetin e saj të lindjes Plovdiv

Lajmet e mira, të lidhura me shfaqjet e ndryshme të muzikantëve elitar bullgarë tek ne po vazhdojnë të mbërrijnë pavarësisht nga pandemia dhe nga protestat politike. Le të rikujtojmë dy prej tyre. Koncerti emocionues i Krasimira Stojanovës, me të..

25.08.20 11:56 |
Всички новини: днес | вчера