Eмисия новини
от 02.00 часа

Parlamenti ka tashmë propozimin francez për çështjen e Maqedonisë së Veriut

Në Komisionin për Politikë të Jashtme të Kuvendit Popullor u dërgua propozimi francez për vendimin për veton e vendosur nga Bullgaria për fillimin e negociatave të Maqedonisë së Veriut për anëtarësim në BE. Radioja Kombëtare Bullgare disponon dokumentet..

17.06.22 18:42 |

Tome Blazheski nga Ohri: Ëndërrojmë të përfshihemi në Kushtetutën e Republikës së Maqedonisë së Veriut

“Është shumë e vështirë të jesh bullgar në Maqedoninë e Veriut”. Këtë e tha Tome Blazheski, kryetar i shoqatës më të re të shtetasve maqedonas me identitet bullgar “Mbreti Boris III” në Ohër. Në sfondin e dinamikës së re të demonstruar nga..

22.02.22 15:35 |
Ministrja Serbezova

Sipas Ministres së Shëndetësisë Prof. Serbezova certifikata e gjelbër nuk është diskriminim

Kërkesa për certifikatë të gjelbër nuk është diskriminim, ka shkruar në Facebook Ministrja e Shëndetësisë Prof. Asena Serbezova. Diskriminimi është trajtimi pa bazë objektive i një grupi ose një individi sipas përkatësisë ndaj një bashkësie..

13.01.22 13:40 |

Bullgarët protestuan para Ambasadës së Maqedonisë së Veriut në Bruksel

Bullgarët e Komitetit Nismëtar për të Drejtat e Njeriut “Shemeto” protestuan përpara Ambasadës së Maqedonisë Veriore në Bruksel. Ata duan që Komisioni Evropian të monitorojë diskriminimin kundër bullgarëve në ish-republikën jugosllave...

16.12.21 10:13 |

86 për qind e romëve nuk ankohen për diskriminim

72% e romëve në vend nuk e dinë se ekziston një ligj i cili ndalon diskriminimin, thuhet në raportin “Diskriminimi ndaj romëve në Kroaci dhe Bullgari”, të zhvilluar nga Qendra “Amalipe” për Bullgarinë. 84% e të anketuarve nuk njohin ndonjë..

10.11.21 10:07 |
Presidenti Radev

Certifikata e BE-së për Covid-19 nuk duhet të çojë në diskriminim

Qëllimi i miratuar për zvogëlimin e gazrave të serës me 55% deri në 2030 e vë Bullgarinë në një pozitë të vështirë, tha Presidenti Rumen Radev duke hyrë në Këshillin Evropian në Bruksel. "Në këtë situatë mundësitë e Bullgarisë për manovrim janë..

25.05.21 13:40 |

Ambasadori i Maqedonisë së Veriut u thirr në Ministrinë e Jashtme Bullgare

Me urdhër të Zëvendës Kryeministres dhe Ministre të Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva, i ngarkuari me postin ambasador i Maqedonisë së Veriut në Sofje, Vlladimir Krëstevski, u thirr për një bisedë në Ministrinë e Punëve të Jashtme, njoftoi..

23.03.21 14:58 |
Presidenti Radev

Presidenti u bëri thirrje institucioneve për të mbrojtur interesat e bullgarëve në Maqedoninë e Veriut

Presidenti Rumen Radev bëri thirrje për një reaksion nga institucionet përgjegjëse në Bullgari dhe në Maqedoninë e Veriut ndaj sinjaleve të bashkatdhetarëve tanë në fqinjin tonë jugperëndimor për problemet e rëndësishme me të cilat përballen...

22.02.21 12:36 |
Angell Xhambazki

Aktivistë romë akuzuan eurodeputetin Angell Xhambazki për diskriminim

Aktivistë romë parashtrojnë kërkesë në Komisionin për Mbrojtjen nga Diskriminimi kundër eurodeputetit Angell Xhambazki. Rasti për pakënaqësinë është një video-fjalim, ku eurodeputeteti ngul këmbë që në lagjet rome të rivendosen postblloqet,..

08.05.20 16:07 |
Ekatrina Zaharieva

Bullgaria dhe akoma 34 shtete të tjera do të luftojnë diskriminimin

Ministrat e jashtëm të 35 shteteve, ndër të cilat është dhe Bullgaria, shprehën shqetësim për shkak të rilindjes së antisemitizmit në shumë vende në botë . Në një takim në Bruksel ata miratuan deklaratë për kundërvënie të përbashkët të të gjitha..

20.01.20 10:18 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера