Eмисия новини
от 11.00 часа
Dr.Petër Markov

Me ndihmën e vaksinave brenda 1 viti mund të kthehemi te jeta normale, mendon Dr. Petër Markov

Imuniteti kundër Covid-19, i formuar përmes vaksinave, pritet të zgjasë deri në dy vjet, tha para bTV Dr. Petër Markov, pedagog në Shkollën e Mjekësisë Tropikale në Londër. Sipas tij, virusi do të jetë i vështirë për tu eliminuar, por ai mund të..

23.01.21 10:51 |
Bojko Borisov

Nuk ka rregulla të përbashkëta për veprim kundër pandemisë në BE

Fatkeqësisht, virusi bën mutuacione dhe nuk ka asnjë rregull të përgjithshëm për t’u ndjekur, komentoi Kryeministri Bojko Borisov pas mbledhjes online të Këshillit të Evropës. Shtetet anëtare veprojnë në përputhje me rrethanat. Mënyra aktuale e..

22.01.21 10:37 |

Forcojnë kapacitetin e spitaleve në rajonet me presion më të madh të epidemisë

Për 5 qendrat më të ngarkuara si rezultat i pandemisë – Sofja, Bllagoevgrad, Pllovdiv, Burgas, Shumen, u krijua një organizatë për të rritur kapacitetin spitalor dhe për të përfshirë specializantë. Këtë e tha ministri i shëndetësisë Kostadin..

16.11.20 13:24 |

Pushimorja Bansko është gati për stinën dimërore

Zëvendës kryeministrja dhe ministre e turizmit Marijana Nikollova inspektoi vendet për akomodim dhe impiantet e skive në pushimoren dimërore Bansko. U vendos që hotelet respektojnë rekomandimet sanitare. Po kjo është në fuqi edhe për ski..

10.11.20 17:36 |

Mjekët kritikuan pushtetin për shkak të masave jokonsekuente antiepidemike

Bashkimi i Mjekëve Bullgarë bëri thirrje për mbylljen e lokaleve të natës dhe të diskotekave si dhe për organizimin e veprimtarive sportive pa publikë aty ku nuk mund të sigurohet distanca e domosdoshme. Bashkimi kritikon pushtetarët se..

24.10.20 15:12 |
Jordanka Fandëkova

Mbyllin lokalet e natës në Sofje

Për dy javë mbyllen lokalet e natës në Sofje. Këtë e tha kryetarja e bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova. Vendimi u miratua nga shtabi bashkiak i krizës dhe Inspektorati Shëndetësor i Kryeqytetit. Universiteteve u rekomandohet të kalojnë te..

24.10.20 14:14 |

Kryeministri u bëri thirrje bullgarëve të mbeten të përgjegjshëm ndaj pandemisë

Të gjithë duhet të respektojmë masat e imponuara. Distanca, dezinfektimi, mbajtja e maskave dhe vëmendja e rritur janë të mjaftueshme që të mbrohemi. Asgjë nuk imponon kufizime suplementare. Këtë e tha kryeministri Bojko Borisov gjatë mbledhjes..

14.10.20 14:57 |

Kurban Bajrami – kohë për bamirësi dhe falje

Myslimanët në Bullgari festojnë Kurban Bajramin. Kjo është një nga festat më të mëdha myslimane, e cila lidhet me fuqinë e besimit dhe shënohet me flijimin e një kafshe si shprehje të mirënjohjes ndaj të Plotfuqishmit. Simbolizon kokë uljen,..

31.07.20 06:55 |
Bojko Borisov

Nuk është mirë që të ketë urdhër të ri për mbylljen e njerëzve

Secili   prej nesh është i informuar se dezinfektimi, mbajtja e maskave dhe distanca mund të mbrojnë nga infektimi. Nuk është mirë që të ketë urdhër të ri për mbylljen e njerëzve, tha kryeministri Bojko Borisov. Duhet të mbrohemi, por nuk duhet të..

08.07.20 13:30 |
Todor Kantarxhiev

Me lehtësimin e masave ekspertët shëndetësorë bëjnë thirrje për vet disiplinë

Gjatë verës nuk mund të pritet që kurba e të infektuarve me Covid-19 të rritet, mendon shefi i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Ngjitëse dhe Paraziti Todor Kantarxhiev. Megjithëkëtë ai theksoi, se rreziku mbetet dhe bëri thirrje për respektim të..

15.06.20 13:39 |
Всички новини: днес | вчера