Eмисия новини
от 10.00 часа

Po ndryshon regjimi për hyrjen në Bullgari të qytetarëve të Maqedonisë së Veriut, Izraelit, Turqisë dhe Serbisë

Që nga 20 janari (e enjtja), qytetarët e Maqedonisë së Veriut, Izraelit, Turqisë dhe Serbisë dhe anëtarët e familjeve të tyre që vijnë nga një shtet anëtar i BE-së, Zona Ekonomike Evropiane, Zvicra, Britania e Madhe dhe Irlanda e Veriut, Maqedonia..

17.01.22 19:31 |
Dimitër Berbatov

Berbatov do të luftojë sërish për të udhëhequr futbollin bullgar

Ekipi i kandidatit për kryetar në Bashkimin Bullgar të Futbollit - BFS Dimitër Berbatov dorëzoi dokumentet në selinë e futbollit që kongresi i rregullt më 18 mars të jetë zgjedhor. Në fund të vitit 2021, Berbatov njoftoi se kishte mbledhur..

11.01.22 15:52 |

Zëvendësohen automatikisht kodet personale BULSTAT

Shërbimet e regjistrit BULSTAT nuk do të jenë të disponueshme për 3 ditë për shkak të përmirësimit të sistemit të informacionit. Nga 4 janari, kodet 10-shifrore BULSTAT të personave, të cilat përkojnë me numrat e tyre personalë të idenifikimit,..

30.12.21 13:35 |
Violeta Komitova

Aksidenti me autobusin maqedonas nuk ka ndodhur me shpejtësi të madhe

Pjesa e Autostradës “Struma”, në të cilën së fundmi mbetën të vdekur 45 persona në një aksident me një autobus maqedonas, nuk ka Aktin 16 (dokument që vërteton nëse ndërtimi është në përputhje me rregulloret), pasi nuk janë përfunduar procedurat e..

30.11.21 17:36 |
Tieri Breton

Në BE kanë frikë se nga Bullgaria mund të nisë një mutacion të ri të Covid-19

Për shkak të vaksinimit të ulët kundër Covid-19 Bullgaria mund të shndërrohet në një burim të variantit të ri të virusit, paralajmëroi komisioneri evropian Tieri Breton. Mezi 26 për qind nga popullsia e rritur në Bullgari është e vaksinuar, përderisa në..

19.11.21 14:28 |

Studentët duan një periudhë hiri para se të vendosen certifikatet

Vendosja e një certifikate të gjelbër nga 21 tetori si kusht për frekuentimin e leksionve nga studentët është i nxituar, sipas Përfaqësimit Kombëtar të Këshillave të Studentëve. Në një intervistë për BNR, ata thanë se ishte e drejtë të jepet një..

20.10.21 15:05 |

Bullgaria paraqiti Planin e Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë në KE

Komisioni Evropian mori Planin e Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë nga Bullgaria, në të cilin vendi ynë kërkon një grant prej 6.6 miliardë euro. Plani bullgar është i strukturuar rreth katër shtylla - Bullgaria novatore, e gjelbër, e lidhur dhe e..

15.10.21 16:48 |

Mundësi e re për të marrë një certifikatë digjitale Covid

Marrja e një certifikate digjitale për Covid-19 e vlefshme në BE do të jetë e mundur përmes Viber, njoftoi Ministria Bullgare e Shëndetësisë. Duke klikuar butonin “Certifikata Kovid”, pajtimtarët e çatbot-it zyrtar të Portalit të Unifikuar të..

12.10.21 15:07 |

U arrestuan disa të huaj për spiunazh në Uzinat Ushtarake “Arsenall”

Tre shtetas të huaj, të cilët mbanin poste përgjegjëse në Uzinat Ushtarake“Arsenall” AD, u ndaluan për një periudhë prej 24 orësh në qytetin Stara Zagora, në kuadrin e një hetimi i Shërbimit të Sigurisë Kombëtare. Operacioni i specializuar u krye..

07.10.21 14:24 |

Sofja nuk ka diskutuar ndonjë non-paper të BE-së me Shkupin

Autoritetet bullgare në asnjë mënyrë nuk kanë marrë pjesë në përgatitjen e një dokumenti për zgjidhjen e mosmarrëveshjes midis Sofjes dhe Shkupit. Këtë e deklarua nga Ministria e Jashtme Bullgare për agjencinë BGNES në lidhje me publikime në..

15.09.21 10:25 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР