Eмисия новини
от 22.00 часа

Ministria e Kulturës me përgjigje lidhur me dorëheqjen e drejtorit të përgjithshëm të BNR

Nga Ministria e Kulturës dolën me pozitë lidhur me dorëheqjen e drejtorit të përgjithshëm të Radios Kombëtare Bullgare (BNR) Andon Balltakov. Vet Balltakovi kërkoi dorëheqjen e ministrit të kulturës Boill Banov sepse zëvendësoi tekst nga..

22.10.20 11:02 |
Andon Balltakov

Drejtori i përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare dha dorëheqje

Drejtori i përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare – BNR, paraqiti në Këshillin e Mediave Elektronike kërkesë për zgjidhjen para afatit të kontratës së punës. Këshilli shprehu shpresë, se Andon Balltakov do të mendojë dorëheqjen. Drejtori..

21.10.20 19:25 |

Mbrëmja e radhës e protestave antiqeveritare

Për të 104-ën mbrëmje me radhë në qendër të Sofjes është thirrur protestë me kërkesa për dorëheqjet e Kryeministrit Bojko Borisov, të qeverisë dhe të Kryeprokurorit Ivan Geshev, si dhe për zhvillimin e zgjedhjeve para afatit. Liderët e..

20.10.20 19:29 |
Nikollaj Haxhigenov

Liderët e protestave janë gati të hyjnë në politikë

Në qoftë se në këtë mënyrë mund ta rrëzojmë GERB-in dhe ta shndërrojmë Bullgarinë në një shtet modern evropian jemi gati të llapashitemi në kënetën me baltë të politikës. Këtë e deklaroi para sajtit “Evropa e Lirë” një prej liderëve të protestës..

19.10.20 20:01 |

Protestat antiqeveritare po vazhdojnë

Banorët e lagjes Gorubjane në kryeqytet po përgatiten që të bllokojnë sot në orën 16.00 një prej arterieve kryesore rrugore të Sofjes – bulevardin “Carigradsko Shose”, si pjesë e protestave kundër korrupsionit në qeverisjen e tanishme të shtetit,..

18.10.20 10:06 |

Protestat po vazhdojnë edhe pas Kryengritjes së pestë të Madhe Popullore

Këtë mbrëmje do të zhvillohet protesta e 101 kundër pushtetarëve në Bullgari. Protesta do të mbahet në vendin tradicional në qendër të Sofjes – para godinës së Presidencës. Dita e djeshme e 100-të e protestave të shpallur si “Kryengritja e..

17.10.20 10:36 |

“Kryengritja e Madhe Popullore – 5” bllokoi lëvizjen në qendër të Sofjes

Ditën e 100 të protestave në Sofje filloi e ashtuquajtura “Kryengritja e Madhe Popullore - 5" me kërkesa për dorëheqjen e Kryeministrit Bojko Borisov dhe të Kryeprokrorit Ivan Geshev, për ndryshime në Kushtetutë dhe për votim vetëm me makina...

16.10.20 17:29 |
Krsyeprokurori Ivan Geshev

Ivan Geshev: Prokuroria nuk ka faj për të gjitha problemet në këtë shtet

“Po përmirësohet puna e Prokurorisë” – deklaroi Kryeprokurori Ivan Geshev duke raportuar për punën e kryer nga institucioni gjatë tetë muajve të parë të mandatit të tij. “Unë nuk pohoj se Prokuroria nuk bën gabime, por insistoj se ajo nuk është..

15.10.20 17:17 |
Cveta Karajançeva

Deputetët hodhën poshtë kërkesën për dorëheqje të Kryetares së Parlamentit Cveta Karajançeva

Kërkesa e Partisë Socialiste Bullgare (BSP) dhe Lëvizjes për të Drejta dhe Liri (DPS) për pushimin nga detyra të Kryetares së Parlamentit Cveta Karajançeva u hodh poshtë me 126 vota të partisë në pushtet GERB, “Patriotëve të Bashkuar”, partisë..

15.10.20 16:40 |
Studentët para Rektoratit të Universitetit të Sofjes

Protesta antiqeveritare në Bullgari po përgatitet për “Kryengritjen e Madhe Popullore – 5”

Në ditën e 99-të të protestave antiqeveritare në Bullgari para “Kryengritjes së Madhe Popullore – 5” dorëheqja e Kryeministrit dhe e Kryeprokurorit u kërkua edhe nga studentët. Ata u mblodhën para Rektoratit të Universitetit të Sofjes..

15.10.20 10:14 |
Всички новини: днес | вчера