Eмисия новини
от 02.00 часа

“Drejtësi për çdonjërin” këmbëngul për reforma radikale gjyqësore

Për këtë mbrëmje është planifikuar demonstrata e 84 antiqeveritare në kryeqytet. Nga iniciativa “Drejtësi për çdonjërin” do të protestojnë para Pallatit Gjyqësor në Sofje me kërkesë për dorëheqjen e Kryeprokurorit Ivan Geshev, të Këshillit të..

30.09.20 08:52 |

Mbrëmja e 82 e protestave antiqeveritare

Në qendrën e Sofjes ka për t’u zhvilluar mbrëmja e 82-të e pakënaqësisë civile nën moton “Ne nuk kemi frikë”. Nënat nga iniciativa “Sistemi na vret” po përgatitin kampin e tyre me tenda për kushtet e vjeshtës. Ato insistojnë për indeksimin e..

28.09.20 19:36 |
Vlladimir Mihajllov nga grupi

Protesta antiqeveritare thërret “Kryengritje të Madhe Popullore 4”

Ditën e 82 të protestave antiqeveritare në Sofje përsëri është shpallur miting dhe procesion me kërkesa për dorëheqjen e Kryeministrit dhe Kryeprokurorit dhe për zgjedhje të parakohshme. Ditën e 81 të protestave u zhvillua një koncert-miting “E..

28.09.20 08:41 |

Dita e 79 e protestave plasje midis protestuesve dhe policisë para godinës së BNT-së

Brohoritje “Dorëheqje” u dëgjuan mbrëmë para godinës së Bashkisë së Kryeqytetit ndërsa protestuesit hodhën vezë kundër fasadës së godinës. Ditën e 79 të protestave te kërkesat për dorëheqje të qeverisë dhe kryeprokurorit u shtua edhe emri i..

26.09.20 10:01 |

Mbrëmja e 79 e protestave antiqeveritare në Sofje

Në vendin e zakonshëm në Sofje, në të ashtuquajturin “trekëndësh i pushtetit” mes godinave të qeverisë, Parlamentit dhe Presidentit, edhe sonte u takuan protestuesit kundër qeverisë, transmetoi BNR. Kërkesat e protestuesve po vazhdojnë të jenë..

25.09.20 19:25 |
Presidenti Rumen Radev

Dorëzuan çmimet e Dukës së Edinburgut

Është me rëndësi që t’u besojmë të rinjve, deklaroi në Svishtov Presidenti Rumen Radev. Në shtëpinë-muze “Aleko Konstantinov” ai bashkë me Nënpresidenten Ilijana Jotova dhe Ambasadorin e Britanisë së Madhe Rob Dixon dekoruan nxënës bullgarë, të..

25.09.20 18:43 |

Dita e 78 e protestave antiqeveritare

Mbrëmjen e 78 të protestave me kërkesë për dorëheqjen e qeverisë dhe kryeprokurorit protestuesit iu drejtuan selisë së Lëvizjes për të Drejta dhe Liri. Kundër saj ata hodhën vezë dhe qese me bojë të bardhë. Pas kësaj si çdo mbrëmje arritën deri te..

25.09.20 09:15 |

Dita e 77 e protestave kaloi qetë

Ditën e 77 të protestave organizatorët nga e ashtuquajtura “Trio helmuese” prezantuan një plan për zhvillimin e Bullgarisë. Ai përmban pesë pika – ndalimin e vjedhjeve, luftim për drejtësi, investim në të ardhmen e brezave, rritjen ekonomike bazuar..

24.09.20 10:13 |

Dita e 75 e protestave antiqeveritare në Sofje

Në Sofje, si zakonisht në orën 19.00 në vendin e zakonshëm para godinave të administratës së Presidencës, Parlamentit dhe qeverisë u thirr protestë antiqeveritare. Të pakënaqurit, të cilët duan dorëheqjen e Kryeministrit, të Kryeprokurorit dhe..

21.09.20 19:42 |

Projektuan kuadro nga shtëpia e Kryeprokurorit në lagjen “Bojana” gjatë protestës së 74

Gjatë protestës së 74 antiqeveritare u projektuan kuadro nga shtëpia e re e Kryeprokurorit Ivan Geshev në lagjen e Sofjes “Bojana" (shtëpi Nr. 5). U përhap informacion se në godinë, e cila është pjesë e rezidencës qeveritare dhe presidenciale,..

21.09.20 09:38 |
Всички новини: днес | вчера