Eмисия новини
от 05.00 часа

Ekspozita “Veset” mbledh në një vend dobësitë e bullgarëve

Përpara një shekulli, në fjalë të ëmbla bullgarët kanë pirë nga kafja e tyre a la turke, dhe nëse ajo nuk ka qenë me mjaft sheqer, e kanë shoqëruar me ndonjë tullumbë, llokume ose bakllava. Derisa kanë folur për politikë, janë zhytur në tymin e mjegullt..

04.03.21 08:05 |

Shumë prodhues të duhanit në Bullgari po kthehen tek "lulja e parajsës"

Gjithnjë e më shumë prodhues e braktisin prodhimin e duhanit, që të drejtohenndaj një mënyre tjetër jetese shumë më fitimprurëse –rritja e shafranit. Aq më tepër se çmimi i erëzave luksoze po rritet, meqenëse jo vetëm se e lartëson shijen e çajeve,..

02.03.21 07:05 |

Asociacioni i prodhuesve të duhanit ngul këmbë për ndihmë për shkak të Covid-19

Asociacioni kombëtar i prodhuesve të duhanit ngul këmbë që gjatë vitit 2021 dega të marrë ndihmë shtetërore sipas skemës de minimus. Tema do të diskutohet gjatë Këshillit Konsultativ për duhanin sot, transmetoi reporterja jonë Veselina Millanova...

26.01.21 09:29 |

Parlamenti Evropian përkrahu ndihmën për prodhuesit e duhanit dhe për blegtorët

Prodhuesit e duhanit dhe një pjesë e madhe e blegtorëve do të vazhdojnë të përfitojnë nga ndihma tranzitore kombëtare gjatë periudhës së ardhshme programore. Kjo u bë e njohur nga një njoftim në Facebook publikuar nga ministrja e bujqësisë..

23.10.20 14:42 |

Pritet korrje e mirë e duhanit

Afro 80% e duhanit në Bullgari është mbledhur, njoftoi “Asociacioni Kombëtar i prodhuesve të duhanit-2010”, cituar nga BTA. Vëllimi i duhanit të mbledhur në katër grupet e llojeve që rriten në vendin tonë /Basmi, Kaba Kulak, Burley dhe Virginia/..

24.08.20 10:23 |

Afro 2/3 prej bullgarëve janë duhanpirës

Sipas një studim të “Organizatës Kombëtare të Pacientëve” 59% e bullgarëve të moshës nga 19 deri në 64 vjeç janë duhanpirës. Pothuajse të gjithë prej të anketuarve pinë cigare dhe shumë pak prej tyre përdorin produkte duhani pa tym, ose cigare..

11.08.20 19:16 |

Pirja e duhanit është kërcënim për sigurinë kombëtare

Në ditën botërore të luftës kundër duhanit 31 maj ishin shpallur të dhënat se vetëm për 4 muajt e pare të vitit 2020 në Bullgari për shkak të pirjes së duhanit kanë vdekur 11 mijë veta. Për të njëjtën periudhë viktimat e Covid-19 janë 68, bëri të ditur..

31.05.20 13:40 |

Artefakte kureshtare na njohin me historinë e prodhimit të duhanit dhe të produkteve të duhanit

Muzeu Historik në Botevgrad është mikpritës i një ekspozite kushtuar një prej veseve më të përhapura të njeriut – pirja e duhanit. Eksponatet e saj janë pronë e Muzeut Historik në qytetin Gorna Orjahoica, ndërsa ekspozita “Duhani, enfie & sie” është..

08.02.20 10:10 |

Cvetan Filev: Sektori i duhanit është i kërcënuar seriozisht për shkak të mungesës së instrumenteve financiare

Mbi 40 mijë prodhues duhani do të marrin 74 mln leva deri në fund të shkurtit. Kryetari i Këshillit Drejtues të Asociacionit Kombëtar të Duhanit Cvetan Filev bëri të ditur në një intervistë për BNR se dega e duhanit do të kërkojë përkrahje nga..

22.01.20 11:00 |
tsigari

Bullgarët janë pirësit më aktiv të duhanit në BE

Sipas “Profilit shëndetësor për Bullgarinë” për vitin 2017 hartuar nga Komisioni Evropian, përhapja e pirjes së duhanit në mesë të popullsisë bullgare është më e lartë në BE. Më se 28 për qind nga bullgarët janë pirës të duhanit, gjë që është me 7 për qind..

21.11.19 15:35 |
Всички новини: днес | вчера