Eмисия новини
от 09.00 часа

Pirja e duhanit dhe ajri i ndotur shtojnë rrezikun nga Covid-19

Fotografi nga sateliti për nivelin e ndotjes së ajrit mbi Evropën vërtetojnë lidhjen midis ajrit të ndotur dhe rrjedhës më të rëndë të Covid-19. “Zonat më të ndotura përkojnë saktësisht me vendet ku në nivelin e popullsisë ka një rrjedhë më të..

25.11.20 06:15 |

Afro 2/3 prej bullgarëve janë duhanpirës

Sipas një studim të “Organizatës Kombëtare të Pacientëve” 59% e bullgarëve të moshës nga 19 deri në 64 vjeç janë duhanpirës. Pothuajse të gjithë prej të anketuarve pinë cigare dhe shumë pak prej tyre përdorin produkte duhani pa tym, ose cigare..

11.08.20 19:16 |

Pirja e duhanit është kërcënim për sigurinë kombëtare

Në ditën botërore të luftës kundër duhanit 31 maj ishin shpallur të dhënat se vetëm për 4 muajt e pare të vitit 2020 në Bullgari për shkak të pirjes së duhanit kanë vdekur 11 mijë veta. Për të njëjtën periudhë viktimat e Covid-19 janë 68, bëri të ditur..

31.05.20 13:40 |

Shënojmë Ditën Ndërkombëtare pa Duhan

Më 31 maj shënojmë ditën ndërkombëtare pa tym duhani. Sipas statistikës së Organizatës Botërore të Shëndetësisë, të shpallur në lidhje me këtë ditë, çdo vit duhani vras rreth 6 miliona veta në botë. Mbi 5 miliona janë viktimat e përdorimit të..

31.05.19 09:30 |
Всички новини: днес | вчера