Eмисия новини
от 18.00 часа

Ulje drastike e transferimeve bankare të emigracionit bullgar

Gjatë vitit pandemik 2020 bullgarët që punojnë jashtë dërguan 339.4 milion euro te të afërmit e tyre në Bullgari. Kjo është 879.4 milion euro, ose 72% më pak se transferimet gjatë vitit 2019 , kur në vend kanë ardhur 1.219, sipas statistikave të..

25.02.21 08:50 |

Parashikohet një rënie serioze e mjeteve të cilat i dërgojnë emigrantët në Bullgari

Një rënie е parave që emigrantët i dërgojnë në atdheun e tyre do të ketë një ndikim shkatërrues në një sërë vendesh nga regjioni i Evropës Lindore dhe Azisë Qendrore , prognozon Banka Botërore. Ekspertët parashikojnë një rënie nga 16 % të parave të..

01.12.20 07:10 |

Arrestuan një burrë për trafik emigrantësh

Një burrë, i cili ka transportuar 35 emigrantë të paligjshëm ishte ndaluar nga policia në fshatin Ljubimec (Bullgari Jugore). Automjeti i tij ishte ndaluar për kontroll në mbrëmjen e 4 korrikut. Në këtë mënyrë ishin zbuluar 35 persona pa..

06.07.20 15:44 |

Për 9 muaj emigrantët transferuan në Bullgari pothuajse 1 miliard euro

Bullgarët jashtë shtetit mbeten investitorët më të mëdhenj në ekonominë bullgare. Për 9 muajit e parë të vitit 2019 bullgarët që punojnë jashtë shtetit u dërguan të afërmve 922.8 milion euro, tregojnë të dhënat e Bankës Kombëtare. Këto para shfrytëzohen..

26.12.19 13:24 |

Paratë që dërgojnë emigrantët në Bullgari tejkaluan 1 miliardë euro

Për herë të parë paratë të cilat emigrantët bullgarë dërgojnë në shtëpi tejkaluan 1 miliard euro në vit, njoftoi Evrostati. Sipas të dhënave për vitin 2018 transferimet private nga BE-ja për Bullgarinë ishin në përmasë 833 milionë euro, ndërsa nga vendet..

12.11.19 18:14 |

Sëbi Atipov: Emigrantët do të kthehen pasi Bullgaria i arrin shtetet më të zhvilluara

Emigrantët bullgarë në Spanjë arritën me mjete dhe përpjekje të veta të hapin në pjesën veriore të vendit (kryesisht në krahinën Navarra) katër shkolla, që të mund të mësojnë fëmijët e tyre gjuhën amtare dhe të mos i humbasin rrënjat bullgare. Në thelbin..

20.08.19 14:34 |

Maria Samiçkova-Bellçër, fytyra e bullgarëve në Nevada: Zemra ime është në Bullgari

“ Unë jam mjaft e zhdërvjellë dhe adaptohem lehtë. I dua shumë ndryshimet dhe jam njeri që e pëlqen rrezikun. I vendos vetes qëllime reale , të cilat gjithmonë të mund t'i arrijë, në qoftë se varet prej meje ” – në këtë mënyrë e përshkruan veten..

15.06.19 11:35 |

Përmbledhja “Valle mbi Tirolin” mbledh krijues vendas dhe emigrantë

65 autorë prej 40 shteteve dhe 5 kontinenteve paraqesin fytyrën e larmishme të letërsisë bullgare tek ne dhe nëpër botë. Krijimet e tyre, të botuara në sajtin  EuroChicago.com, janë përfshirë në përmbledhjen me titull “Valle mbi Tirolin”, e cila del me..

28.05.19 15:01 |

Shkatërruan një grup kriminal për trafikimin e qenieve njerëzore përmes martesave fiktive

Nëpunësit e Drejtorisë së Përgjithshme “Policia Doganore” ndaluan anëtarët e një grupi të organizuar kriminal për trafikimin e njerëzve nëpërmjet martesave fiktive. Në paraburgim po ndodhen dy gra dhe një burë – shtetas të Bullgarisë dhe një..

09.05.19 17:14 |

Pothuaj 1/3 prej njerëzve që kthehen në Bullgari vijnë nga Turqia

Çdo njeri i dhjetë nga afro 30 000 vetat që janë kthyer në Bullgari gjatë vitit 2018 ka ardhur nga Rusia, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave. Më e lartë është përqindja e emigrantëve nga Turqia – pothuajse 30 për qind. Pas tyre janë..

12.04.19 19:55 |
Всички новини: днес | вчера