Eмисия новини
от 05.00 часа

Çmime rekord të larta të energjisë elektrike, fitim rekord i Kompanisë Elektrike Kombëtare

Çmimet e energjisë elektrike po rriten në Bullgari, si dhe në shumë vende të tjera të Evropës. Por me rritjen e çmimeve, rriten edhe fitimet e kompanive të energjisë. Në Bullgari bëhet fjalë për lojtarin kryesor në tregun e energjisë elektrike -..

02.12.21 07:15 |

Sipas ekologëve Bullgaria nuk mbështetet mjaft në burimet e rinovueshme

Vendi ynë mund të kënaqë plotësisht nevojat e veta për energji elektrike përmes burimeve të rinovueshme, sipas organizatave mjedisore. Sipas ambientalistëve, duke investuar në infrastrukturën e gazit, ne rrezikojmë pavarësinë tonë energjetike. “Për..

30.11.21 18:46 |

Blloku i VI-të i Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” rifilloi punën e tij

Riparimi i planifikuar vjetor i bllokut të VI të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” përfundoi pesë ditë përpara afatit. Më datë 1 nëntor, ai u përfshi në sistemin energjetik të vendit, pas një inspektimi dhe miratimi të dhënë nga Agjencia e..

01.11.21 12:34 |

Çmimet e energjisë elektrike në bursë u rritën në 232.39 euro

Çmimet e energjisë elektrike për të premten në shumicën e bursave evropiane të energjisë u rritën. Në Bullgari rritja është mbi 25%. Me 232.39 euro (454.52 leva) për një megavat-orë, çmimi në vendin tonë renditet ndër pesë më të lartat në..

21.10.21 19:32 |

Protesta në kryeqytet dhe në vend kundër çmimeve të larta të energjisë elektrike

Punëdhënësit, sindikatat dhe qytetarët organizuan protesta duke kërkuar kompensim të menjëhershëm dhe jo-simbolik për çmimet e larta të energjisë elektrike. Të pakënaqurit bllokuan trafikun në qendër të qytetit të Sofjes. Çmimi i energjisë..

19.10.21 15:13 |

“Bullgargaz” garanton që nuk do të ketë mungesë të gazit

Ne kemi siguruar tregun bullgar dhe nuk do të lejojmë mungesë. Të gjitha kërkesat e klientëve tanë janë të garantuara, tha Nikollaj Pavlolv, drejtor ekzekutiv i “Bullgargaz”, për bTV. “Ne shohim një gjendje të jashtëzakonshme në Evropë. Mbi 40..

15.10.21 12:52 |

Inflacioni i importuar nga jashtë ndikon më së shumti në buxhetin bullgar të ushqimit

Çmimet e mallrave dhe të shërbimeve në Bullgari u nisën përpjetë. Kjo rastis pas shtimit tri herë me radhë të çmimeve të gazit natyror që nga fillimi i vitit dhe rritjes së çmimeve të ngrohjes dhe të energjisë elektrike në mesin e verës. Në një..

07.10.21 14:33 |
Ivan Hinovski

"Ka një popull të tillë" propozoi një program anti-krizë për energjetikën

Partia "Ka një popull të tillë" propozoi në një konferencë një program me 18 masa anti-krizë për zhvillimin e qëndrueshëm të energjetikës dhe mbështetje për bizneset dhe familjet. Ndër masat me prioritet është zbatimi i një mekanizmi për..

30.09.21 17:44 |

Inflacioni nuk është i pazakontë në periudhat e rimëkëmbjes nga krizat globale

Çmimi i energjisë elektrike për industrinë arriti 300 leva (rreth 150 euro) për një megavat-orë, vetëm katër ditë pas betimit të qeverisë së tretë teknike brenda mandatit të Presidentit Rumen Radev. Sipas kryeministrit Stefan Janev, qeveria po..

28.09.21 07:15 |
Stefan Janev (djathtas) dhe Ivan Ivanov

Qeveria prezantoi masat e saj për të mbështetur sektorin e energjisë

Qeveria e përkohshme po punon për të siguruar çmime më të mira për të gjithë konsumatorët. Kjo u njoftua nga Kryeministri Stefan Janev në një konferencë në të cilën u prezantuan masat e planifikuara nga qeveria e përkohshme në sferën e energjisë...

27.09.21 17:12 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР