Eмисия новини
от часа

Bullgaria dhe Koreja e Jugut forcojnë lidhjet energjetike

Bullgarët dhe Koreja e Jugut do të nënshkruajnë një marrëveshje bashkëpunimi për të nxitur kontaktet në fushën e energjisë. Kështu ranë dakord ministri i energjisë Vlladimir Malinov dhe ambasadori i Republikës së Koresë së Jugut në vendin tonë Bae..

10.05.24 15:47 |

Liberalizimi i tregut të energjisë elektrike shtyhet me një vit

Parlamenti shtyu përfundimisht liberalizimin e tregut të energjisë për një vit, duke filluar nga 1 korriku. Vendimi është marrë me 152 vota "pro" - të GERB-SDS, DPS, "Vëzrazhdane", "BSP për Bullgarinë" dhe ITN. 35 deputetë nga PP-DB abstenuan dhe..

25.04.24 16:33 |

Minatorët bllokuan qendrën e Sofjes kundër liberalizimit të energjisë elektrike dhe ndërprerjeve

Mijëra minatorë dhe punëtorë në sferën e energjisë, anëtarë të dy sindikatave, Konfederata e Sindikatave të Pavarura (KNSB) dhe Konfederata e Punës “Podkrepa”, u mblodhën për të protestuar në hapësirën mes godinave të Kuvendit Popullor dhe..

25.04.24 14:22 |

“Lëvizja e Gjelbër” largohet nga PP-DB

Pas një konsultimi të gjerë me anëtarët e saj, partia “Lëvizja e Gjelbër” del nga koalicioni “Po e vazhdojmë ndryshimin – Bullgaria Demokratike” dhe do të paraqitet veçmas në zgjedhjet evropiane dhe ato të parakohshme parlamentare të 9 qershorit...

15.04.24 18:16 |
Rumen Radev (majtas) dhe Geoffrey Pyatt

Presidenti Rumen Radev mori pjesë në takimin e formatit "Tre Detet"

Presidenti Rumen Radev dhe Ndihmës Sekretari i Shtetit i SHBA Geoffrey Pyatt diskutuan perspektivat për zhvillimin e energjisë në Evropën Juglindore. Gjatë samitit të nëntë të Iniciativës "Tre Detet" në kryeqytetin e Lituanisë Vilnius, Radev dhe Paiott..

12.04.24 08:59 |

SHBA-ja forcon angazhimin e saj ndaj shteteve të Detit të Zi

SHBA po përgatit një strategji për Detin e Zi. Ky është një vazhdimësi e Ligjit të Detit të Zi të një viti më parë dhe pjesë e buxhetit të mbrojtjes së SHBA-së. Këtë e tha para BNR ambasadori i Bullgarisë në SHBA, Georgi Panajotov. Sipas tij, kjo..

02.04.24 17:36 |
Asen Vasilev

Parlamenti е ngarkoi ministrin e dorëhequr të financave të mbulonte një deficit prej 500 milionë eurosh

Kuvendi Popullor ngarkoi ministrin e dorëhequr të financave Asen Vasilev deri më 31 mars të këtij viti të ndërmarrë veprimet e nevojshme për mbulimin e deficitit operacional në Fondin e Sigurimit të Sistemit Elektrik në vlerën 500 milionë euro. Ky..

21.03.24 17:35 |

Efikasiteti energjetik i ndërtesave: (pa)mundësia bullgare dhe standardet e reja evropiane

Nuk do të mjaftojë më ndërtimi i ndërtesave më të gjelbra, por duhet të rinovohen edhe ato ekzistuese. Ritmi i rinovimit të ndërtesave të vjetra në Bashkimin Evropian është shumë nën pritshmëritë - vetëm 1% dhe 1.5% çdo vit, por për të arritur..

20.03.24 17:35 |

“Uestinghaus” duhet të shpallë çmimin e reaktorëve të rinj për Centralin Atomik Elektrik “Kozlloduj”

Çmimi i energjisë elektrike nga reaktorët e ardhshëm VII dhe VIII të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” nuk do të kalojë 65 euro për megavat orë, që është përzierja mesatare për çmimin e energjisë elektrike në BE. Vlera e kapaciteteve të reja..

13.02.24 10:16 |

Bullgaria propozon ndërtimin e dy korridoreve të reja të energjisë elektrike

Operatori i Sistemit të Energjisë Elektrike propozon ndërtimin e dy korridoreve të reja energjetike evropiane për të shfrytëzuar sa më efikase energjinë e gjelbër. Projekti u mirëprit nga Organizata e Operatorëve Evropianë të Transmetimit të Energjisë..

11.12.23 09:12 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна