Eмисия новини
от 19.00 часа

2/3 e bullgarëve nuk i miratojnë masat kundër koronavirusit

32 për qind e bullgarëve miratojnë masat kundër Covid-19 të marra nga qeveria dhe 64 për qind kanë qëndrim të kundërt. Shifrat vijnë nga sondazhi i tretë i sivjetshëm sociologjik i Parlamentit Evropian mbi krizën Covid-19. Bullgaria është midis..

20.11.20 09:34 |

40 për qind nga nxënësit mësojnë online

Në mbledhjen e sotme qeveritare Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçevtha se po shqyrtohet mbajtja e detyrueshme e maskave në orët mësimore nga nxënësit nga klasa e 5 deri në të të 12, të cilët nuk mësojnë online. Lidhur me mësimdhënie në..

18.11.20 15:28 |

Një bashkatdhetare në Itali krijon përralla për bullgarët nëpër botë

Bullgarët janë njerëz të cilët përshtaten, mund të jetojnë dhe të punojnë kudo nëpër botë. Por kjo nuk i pengon të kenë dhe të përjetojnë një nostalgji për atdheun e humbur dhe të kërkojnë lidhjen bullgare, pa rëndësi nëse bëhet fjalë për kontaktin..

06.11.20 06:05 |

Përse një IT specialist ringjall lojërat e bullgarëve nga vitet 90?

Sami Dogmush është 28 vjeç dhe punon në sferën e sipërmarrësisë digjitale dhe sociale. I provokuar nga nostalgjia për fëmijërinë e tij dhe gëzimin nga lojërat nga koha e kaluar, banuesi i kryeqytetit bashkë me akoma bashkëmendimtarë të tjerë, vendosin t’i..

03.11.20 06:05 |

Një kamp për fëmijët dhe një grua e fortë e kthejnë jetën në fshatin piktoresk Smoliçano

E zbulova fshatin Smoliçano në sajë të kishës “Shën Anna”-kujtohet Elena Naçeva. Me një shok të saj piktor të ikonave, është dashur që të restaurojnë kishën dhe kështu gjendet në këtë vend të shkëlqyer. “Më pëlqeu shumë, sepse që këtu nuk kalon..

02.11.20 07:05 |

Nga 22 tetori në kushte të caktuara maskat bëhen të detyrueshme

Që nga sot, 22 tetor, me urdhër të ministrit të shëndetësisë Kostadin Angellov bëhet e detyrueshme që në vendet e hapura publike, në grumbullimin e njerëzve dhe në rast pamundësie të një distance nga 1.5 metra të mbahen maska ose ndonjë mjet..

22.10.20 10:12 |
Radio-kori bullgar i fëmijëve bashkë me dirigjenten e tyre Venecija Karamanova

Kori i fëmijëve i BNR-së me famë botërore feston jubileun e vet të 60-të

Me rastin e përvjetorit të 60 të Korit të Fëmijëve të Radios Kombëtare Bullgare para Muzeut Regjional Historik në Sofje do të validojnë një kartë të posaçme postare dhe një vulë. Janë ftuar fëmijët e korit, dirigjentja Venecija Karamanova, drejtori..

01.10.20 11:38 |

Më shumë fëmijë bullgarë në shkollat e së dielës në Stamboll dhe në Edrene

90 fëmijë do të frekuentojnë shkollat bullgare të së dielës në Turqi gjatë vitit të ri shkollor. Njëra shkollë është në Stamboll, tjetra në Edrene. Në Shkollën e Ekzarkisë Bullgare në Stamboll nuk mësojnë vetëm fëmijë. Aty ofrohet edhe mësimi i..

01.10.20 07:05 |

0.4% prej klasave shkollore janë prekur nga koronavirusi

Me mjetet e BE-së do të blejmë të paktën 80 000 tabletë – 20 000 për mësuesit dhe minimun 60 000 për nxënësit. Ata do të jenë për arsimin elektronik, tha në përgjigje të një pyetjeje parlamentare Ministri i Arsimit dhe Shkencës Krasimir Vëllçev...

25.09.20 16:40 |
Nikollaj Brënzallov

Psikika e fëmijëve do të vuajë në se mbyllen shkolla

“Mbyllja e shkollave për shkak të epidemisë së koronavirusit nuk është një hap i drejtë, sepse psikika e fëmijëve është e prekshme dhe mund të linden probleme në të ardhmen” tha për BNR doktori Nikollaj Brënzallov, zëvendës kryetar i Bashkimit të..

24.09.20 11:36 |
Всички новини: днес | вчера