Eмисия новини
от 00.00 часа

Myslimanët festojnë Kurban Bajramin

Festa më e madhe myslimane, Kurban Bajram, fillon më 9 korrik dhe do të vazhdojë deri më 12 korrik. Ajo shënon fundin e të ashtuquajturit haxhi - pelegrinazhin në qytetin e shenjtë të Mekës. Festa është e lidhur me kurbanin, prandaj edhe besimtarët..

09.07.22 06:10 |

Ramazan Bajrami është festë e myslimanëve në Bullgari

Këtë vit 2 maji është i veçantë për myslimanët në Bullgari. Sot fillon Ramazan Bajrami - një festë treditore në të cilën besimtarët myslimanë festojnë fundin e Ramazanit. Numri i myslimanëve në vendin tonë pas regjistrimit në fund të vitit..

02.05.22 06:05 |

Ditën e diel kërkojmë falje

“Nëse ka gabim, ka dhe falje” kjo është një thënie e vjetër popullore, e cila dhe sot e shoqëron jetën e bullgarit. Në traditat tona popullore ka ditë  në të cilat falja e të gjitha shkeljeve dhe mëkateve është e detyrueshme. Më e rëndësishmja..

06.03.22 07:15 |
Kostadin Kostadinov

Partia “Vëzrazhdane”: SHBA duhet të shpjegojë komentet për sanksione kundër Bullgarisë për shkak të Maqedonisë së Veriut

Ministri i Jashtëm të kërkojë shpjegim nga ambasadori amerikan në Bullgari për komentin e kongresmenëve amerikanë se mund të vendosen sanksione ndaj vendit tonë për shkak të vetos mbi negociatat e Maqedonisë së Veriut për anëtarësim në BE. Këtë e..

18.01.22 17:03 |
Georgi Bërdarov

Georgi Bërdarov u dallua me Çmimin Evropian për Letërsinë

Shkrimtari Georgi Bërdarov fitoi Çmimin Evropian për Letërsinë për romanin e tij “Absolvo te”. Kjo u njoftua nga vetë autori në Facebook. “Unë e pranoj këtë çmim si një njohje të faktit se nuk heq dorë kurrë, se besoj shumë fort në kauzat për..

19.05.21 11:41 |

Myslimanët në Bullgari festojnë Ramazan Bajramin

Bullgarët me fe myslimane shënojnë Ramazan Bajramin. Me festën e cila vazhdon tri ditë – 13, 14, 15 maj, shënohet fundi i muajit të faljes Ramazan – kohë në të cilën myslimanët agjërojnë 30 ditë. Ramazan Bajrami fillon me lutjen – Bajram Namaz gjë pas së..

13.05.21 10:39 |

Kurban Bajrami – kohë për bamirësi dhe falje

Myslimanët në Bullgari festojnë Kurban Bajramin. Kjo është një nga festat më të mëdha myslimane, e cila lidhet me fuqinë e besimit dhe shënohet me flijimin e një kafshe si shprehje të mirënjohjes ndaj të Plotfuqishmit. Simbolizon kokë uljen,..

31.07.20 06:55 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера