Eмисия новини
от 18.00 часа

Rruzarja e festave të dhjetorit fillon me ditët e shenjtorëve Varvara, Sava dhe Nikolla

Filloi një seri festash të mrekullueshme gjatë muajit dhjetor, të cilat do të na çojnë drejt dritave dhe momenteve të përbashkëta të rehatisë dhe dashurisë me njerëzit më të afërt në prag të Krishtlindjeve. “Varvara gatuan, Sava pjek,..

05.12.23 14:55 |

Kisha kremton kujtimin e Shën Joan Gojartit

Sot nderojmë Shën Joan Gojartin - një nga etërit dhe mësuesit më të shquar të Kishës. Shën Joani lindi në Antioki të Sirisë në vitin 347. Pasi kreu studimet në Athinë, u kthye në vendlindje. Në fillim ai jetonte si asket në shkretëtirë dhe..

13.11.23 10:06 |

Një kryq mijëravjeçar enkolpion u zbulua në kështjellën antike të Almusit pranë Llomit

Një kryq enkolpion doli në dritë gjatë hetimeve arkeologjike të kështjellës së lashtë Almus në qytetin e Llomit pranë lumit Danub. Kryqi është rreth 1100 vjeç dhe është bërë gjatë sundimit të mbretit Simeon i Madh (nga 893 deri në 927). Sipas kreut..

22.10.23 08:20 |

“Kurshum Xhamia” në qytetin e Pazarxhikut do të riparohet me ndihmën e shtetit

Xhamia e vjetër “Kurshum Xhamia” në Pazarxhik (Bullgari Jugore) do të rinovohet me shpenzime shtesë të miratuara nga kabineti “Denkov” në kuadrin e buxhetit të Këshillit të Ministrave për vitin 2023 me vlerën 6 311 800 leva. Godina, e cila u shpall..

17.09.23 12:15 |

Sot nderojmë Fjetjen e Shën Annës

Sot Kisha jonë Ortodokse kremton Fjetjen e Shën Annës – Nënës së Shën Mërisë. Shenjtorja nderohet si një nga simbolet kryesore të krishtera të amësisë. Bullgarët e quajnë ditën e sotme “Shën Anna e Verës”. Sipas traditës, gratë..

25.07.23 06:05 |

Kisha Ortodokse nderon kujtimin e Maria Magdalenës

Më 22 korrik, Kisha Ortodokse nderon kujtimin e lajmëtares së parë të Ngjalljes së Jezusit - Maria Magdalena, ose Shën Maria e Magdalës. Besohet se ajo ka qenë e para që ka thirrur "Krishti u ringjall”. Në jetëshkrimin e Maria Magdalenës,..

22.07.23 07:15 |

Kurban Bajrami është një fillim i ri dhe një kujtim i një jete në shërbim të shoqërisë

“Kurban Bajrami është një shpresë e re dhe një fillim i ri”, tha kryemyftiu i myslimanëve në Bullgari, Dr. Mustafa Haxhi, në fjalimin e tij para besimtarëve. Në përshëndetjen që bëri përmes Radio Bullgarisë, ai theksoi kuptimin e ditës së sotme, e..

28.06.23 13:46 |

Kreu i DPS-së uroi myslimanët për Kurban Bajramin

Kryetari i Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë – DPS (partia e turqve dhe myslimanëve të tjerë në Bullgari), Mustafa Karadajë, nga foltorja e Kuvendit përshëndeti të gjithë besimtarët myslimanë për festën e Kurban Bajramit duke uruar shëndet, bekime..

28.06.23 11:38 |
At Paolo Cortesi drejton liturgjinë e së dielës në kishën „Lindja e Shën Mërisë“

Për shekuj me radhë katolikët perëndimorë kanë jetuar në pjesën lindore të Belenes, dhe ortodoksët lindorë në pjesën perëndimore

Belene është një qytet i vogël në brigjet e lumit të Danubit, i lidhur në imagjinatën tonë më së shumti me kampin e përqendrimit në ishullin përballë Persin , ku, pa gjyq dhe dënim, janë burgosur dhe torturuar armiqtë e regjimit komunist. Por për..

30.05.23 07:15 |

Sot është festa kishtare Ngritja e Zotit në Qiell – ose “Dita e Spasit”

Sot është festa kishtare Ngritja e Zotit në Qiell – ose “Dita e Spasit”. Ajo gjithmonë festohet ditën e enjte pas ditës së 40-të pas Pashkëve. Sipas Dhiatës së Re 40 ditë pas ringjalljes së vet Jisu Krishti ka mbetur në tokë, që të predikojë..

25.05.23 10:43 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна