Eмисия новини
от часа

Fermerët bullgarë duan të merren parasysh ndryshimet rajonale në politikën bujqësore të Bashkimit Evropian

Fermerët duhet të jenë në zemër të reformës së parashikuar të politikës bujqësore, ku ata do të vazhdojnë të marrin një ndihmë financiare, por me kushte të barabarta dhe procedura të lehtësuara. Kjo është e parashtrirë  në planet e ardhshme të Politikës..

17.04.21 08:15 |

Katrin Canev zgjedh jetën bujqësore përpara një karriere në OKB

Dikur stërgjyshi i saj ka qenë kryebashkiak i fshatit Todorovo në rrethin e qytetit Pleven, sot trashëgimtarja kozmopolite e familjes dhe e fisit po e braktis karrierën e vet prestigjioze në OKB, që të mund të mbjellë dhe ajo aty farërat e veta. Katrin..

30.03.21 06:05 |

880 milion euro nga Programi i Zhvillimit Rural parashikohen për Bullgarinë

Bullgaria do të ketë mbi 880 milion euro nga Programi i Zhvillimit Rural gjatë dy viteve të ardhshme. Kjo u njoftua nga Ministria e Bujqësisë, Ushqimeve dhe Pylltarisë. Ata do të jenë në gjendje të përdoren përmes investimeve dhe masave..

28.12.20 15:46 |

Teori optimiste për bujqësinë bullgare

Menaxhimi i rrezikut në bujqësi është një aspekt i rëndësishëm për zhvillimin e qëndrueshëm të sektorit. Përveç klimës dhe sëmundjeve, të cilat janë rreziqet kryesore në rritjen e bimëve dhe në blegtorinë, një   faktor tjetër hyn në ekuacion –..

29.10.20 15:21 |

Fillon kontrollimi I fermerëve që kërkojnë subvencionime

Që nga 18 qershori Fondi "Bujqësia" fillon kontrollimet e fermerëve me aplikime për subvencionime. Gjatë kontrollimeve në vend matet madhësia e parcelave dhe në se kulturat e shpallura për mbështetje janë vërtetë të mbjella në ato zona. Pas forcimit të..

18.06.20 08:00 |

Nga fushat e luleshtrydheve të Lludogories e gjer tek tregjet evropiane

Mundës nga skuadra kombëtare e Bullgarisë, shumë medalje të fituara në garat evropiane dhe bullgare – për këtë është i njohur Mehmed Feraim. Sot, burri 27 vjeçar korr suksese edhe në fushat e luleshtrydheve në fshatin e tij të lindjes Peçenica në..

03.06.20 11:03 |

Importi i krahut të punës nga jashtë mund të shpëtojë bujqësinë bullgare

Kriza e shkaktuar nga koronavirusi, i drejtoi fermerët dhe blegtorët përpara vështirësive, të cilat kërcënojnë mbijetesën e tyre. Fermerët gjithnjë e më vështirë organizojnë procesin e punës në fermat e tyre dhe vuajnë nga mungesa e burimeve..

19.05.20 12:10 |

Fermeri Hasan Çırak: Kemi nevojë prej një ligji për organizatat profesionale

Mësues, ish-deputet, kurse sot  fermer - pronar i një ferme të madhe për lopë dhe kryetar i Asociacionit regjional të prodhuesve të qumështit dhe të mishit në krahinën e qytetit Tërgovishte. Kjo është kartëvizita e Hasan Çırak, veprimtaria e të cilit..

04.02.20 14:25 |

Fermeri Simeon Georgiev: Nuk ka barazi mes fermerëve në Bullgari

Pas një pushimi të gjatë fermerët bullgarë përsëri dolën për të protestuar para Ministrisë së Bujqësisë si shenjë pakënaqësie kundër urdhëresave dhe kërkesave të reja. Ministri teknik i resorit prof. Bozukov u angazhua me zgjidhjen e problemeve të..

13.02.17 09:15 |
Всички новини: днес | вчера