Eмисия новини
от 01.00 часа

Bullgaria bëhet për herë të parë mikpritëse e EXIT

Festivali muzikor EXIT në Serbi është një nga ngjarjet më të mëdha dhe më të vizituara muzikore në Evropë. Pas një ndërprerje prej një viti, për shkak të pandemisë botërore nga COVID-19, gjatë muajit korrik festivali u kthye në Serbi me 20 skena..

25.07.21 08:45 |

Muzika në çati ose sesi mblidhen "vibracionet e shpërndara"

Që të dy janë bullgarë, që të dy kanë mësuar në Holandë, janë shokë dhe e adhurojnë xhazin. Këta janë Mihaill Ivanov - kontrabas dhe Aleksandër Llogozarov - kitarë. Prej viteve çdo një prej tyre ecën nëpër rrugën e vet personale muzikore. Mihaill..

19.07.21 14:11 |
Nikopoll

Gjellë të shijshme, turnir i peshkimit dhe shfaqje folklorike në festivalin në Nikopoll

Në qytetin Nikopoll presin me padurim një fundjavë të këndshme, të shoqëruar me shumë hare dhe iniciativa zbavitëse. Gjatë ditëve të pushimit qyteti i cili gjendet buzë lumit Danub do të jetë mikpritës i festivalit të parë për nga lloji i vet nën..

15.07.21 07:15 |

Festivali si një përjetim emocionues dhe profesional

Festivali Ndërkombëtar për marimba dhe instrumente me goditje është mes ngjarjeve më të pritura në kalendarin kulturor të qytetit Pleven. Zhvillohen një vit po dhe një jo dhe është i vetmi për nga lloji i vet tek ne dhe në Ballkan, sipas fjalëve të..

10.07.21 09:10 |

Festival veror në malin Vitosha pranë Sofjes

Edicioni i 7 i Festivalit Veror Vitosha ditën e shtune, më 10 korrik, do të kënaqë mijëra adhurues të malit dhe sporteve. Ngjarja fillon në orën 11.00 para dite në lëndinën përpara shtëpisë turistike Momina Skalla në malin afër Sofjes - Vitosha...

10.07.21 09:05 |
Millço Leviev

Me muzikën e “Millço Levievit përgjithmonë”

Në mes të gjelbërimit të Park Jugor 2 në Sofje sot do të prezantohet projekti “ Millço Leviev përgjithmonë”. Projekti përfshin muzikantë nga Antoni Donçev Kuartet, David Lynch (SHBA) dhe Human Touch (Greqi), së bashku me Viki Almazidu dhe..

10.07.21 08:15 |

Si gjuha e artit i afron Italinë dhe Bullgarinë

Arti është gjuha më universale e cila na jep mundësi të kuptohemi me çdo një popull, të mund të zbulohemi dhe të hapemi. Përmes kësaj gjuhe, tanimë për një dhjetëvjeçar të dytë të radhës, aktorja Zhana Jakovleva afron Bullgarinë dhe Italinë...

09.07.21 10:15 |

Festivali Rinor i Arteve në Sozopoll mbledh pjesëmarrës nga 10 vende

Edicioni i 15-të i Festivalit Ndërkombëtar Rinor të Arteve “Muzat” mbahet në Sozopoll. Sipas Traditës ai kalon nën patronazhin e Nënpresidentes Ilijana Jotova. Për 10 ditë, më shumë se 1500 pjesëmarrës nga 10 vende, duke përfshirë bullgarë dhe..

06.07.21 17:01 |

Muzikë dhe vallëzime në "Plovdiv Vibes" 2021

Në Plovdiv po vazhdon festivali "Plovdiv Vibes", i cili do të zgjatë deri më 11 korrik. Ideja e festivalit është t’u sigurojë një mundësi banorëve dhe mysafirëve të qytetit të argëtohen në zonat e ndryshme të Plovdivit, si Mlladezhki Hëllm (Kodra e..

03.07.21 07:15 |
Teatri

Vënia në skenë e një spektakli unik ballkanik në qytetin Pleven

Më 28 dhe 29 qershor në qytetin Pleven është Premiera e një bashkëprodhimi teatror nga Ballkani. Shfaqja “Mrekullia e Shën Gjergjit” është vënë në skenën e Teatrit të Dramës “Ivan Radoev”. Regjisori është nga Serbia, aktorët janë nga Bullgaria,..

28.06.21 11:02 |
Всички новини: днес | вчера