Eмисия новини
от 16.00 часа
Vlladisllav Goranov

Ministri i financave do të prezantojë gjendjen e buxhetit

Në mbledhjen e sotme të qeverisë, ditën e fundit të gjendjes së jashtëzakonshme për shkak të koronavirusit, ministri i financave Vlladisllav Goranov do të prezantojë gjendjen e buxhetit shtetëror. Në të nuk parashikohet ndryshim i TVSh-së për restorantet..

13.05.20 08:06 |
Ministri Vlladisllav Goranov

Ministri i Financave Vlladisllav Goranov bëri thirrje që të jemi më të matur gjatë ditëve të para të krizës

Të jemi më të matur gjatë ditëve të para të krizës dhe t’i shpërndajmë resurset së pari për më të prekurit, për këtë bëri thirrje Ministri i Financave Vlladisllav Goranov në debatin për aktualizimin e buxhetit shtetëror. Debati për ndihmën e..

06.04.20 17:57 |

Bullgarët kanë frikë për financat e tyre në kushtet e krizës së COVID-19

Niveli i informimit të bullgarëve për COVID-19 rritet, por ka dyshime për masat e ndërmarra, tregon një studim i Institutit për Gjendjen Psikike dhe Zhvillimin. Të anketuarit deklarojnë se i respektojnë masat, megjithëse kjo është shumë e vështirë dhe..

30.03.20 18:45 |

FMN: Pabarazia në Bullgari është duke u rritur

Sipas fjalëve të udhëheqësit të Misionit të Fondit Monetar Ndërkombëtar në Bullgari, Jaewoo Lee, pabarazia në vend vazhdon të rritet. Si masë për sigurimin e resursit më të madh për shpenzimet sociale, Fondi propozon rritjen e shumës maksimale të të..

14.02.20 18:08 |
Tomisllsv Donçev

Bullgaria kërkon një vlerë të shtuar nga investimet e reja në ekonomi

Produkti i Brendshëm Bruto i Bullgarisë është dyfishuar për 10 vjetët e fundit, eksporti është rritur 2,4 herë, tek IT produktet dhe shërbimet e jashtme është rritur 5 herë, vuri në dukje gjatë inaugurimit të forumit ekonomik në Plovdiv..

27.06.19 10:39 |
Ministria e Financave në Sofje

Shteti ka marrë një borxh të jashtëzakonshëm prej 150 milionë euro

Pavarësisht suficitit buxhetor, Ministria e Financave mbajti dy ankande të jashtëzakonshme për shitje të letrave me vlerë me shlyerje pas 10,5 dhe 20 vjetësh. Obligacionet me shlyerje gjatë vitit 2029 dhe me interes vjetor prej 0,5% janë për mbi 100..

20.06.19 14:37 |
Banka Popullore Bullgare

Rritja e kredive rrezikon qëndrueshmërinë e bankave

Rritja e regjistruar e numrit të kredive të ofruara gjatë vitit 2018 është një tendencë, e cila vazhdon edhe gjatë vitit 2019 dhe fsheh rreziqe, në se ka ngadalësim në ekonomi ose në se rriten normat e interest. Kjo është shkruar në raportin vjetor të..

02.05.19 19:39 |
Komisioni i Mbikëqyrjes Financiare

Po kontrollojnë financat e blerësit të “CEZ Group” në Bullgari

Për shkak të interesit të madh publik ndaj marrëveshjes për blerjen e aktivëve të “CEZ Group” në Bullgari, Komisioni për Mbikëqyrje Financiare filloi kontrollime në “Eurohold Bullgaria” SHA dhe në shoqëritë kryesore të holdingut. Kontrollohet gjendja..

24.04.19 15:43 |

Prognoza optimiste për ekonominë dhe ruajtja e rolit kyç të arsimit

Nuk ka arsye të pritet krizë ekonomike gjatë dy viteve në vijim. Rritje e ekonomisë, edhe pse e ngadaltë, po regjistrohet si në Bullgari, ashtu dhe në Evropë dhe SHBA. Por madje të ketë një krizë të re, ajo do të krijonte mundësi për investime..

19.04.19 15:45 |

“Zhurma e Parave” në Sofje

Të martën dhe të mërkurën në Pallatin Kombëtar të Kulturës në qendrën e Sofjes zhvillohet konferenca e vetme e specializuar në Bullgari në fushën e financave “Zhurma e Parave”. Në diskutime me pjesëmarrjen e financierëve të shquar bullgarë dhe të..

16.04.19 10:55 |
Всички новини: днес | вчера