Eмисия новини
от 07.00 часа
Ivan Demerxhiev

Bullgaria po negocion mbështetje financiare për t'u përballur me fluksin e emigrantëve

Që nga fillimi i vitit 2023, emigrantët e paligjshëm që hyrën në Bullgari u rritën me më shumë se një të tretën, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar 2022. Lidhur me këtë, në Kuvendin Popullor, ushtruesi i detyrës së ministrit të..

10.05.23 19:43 |

Për shkak të mungesës së borës evidentojnë një sezon dimëror të vështirë por të suksesshëm

Gjatë sezonit të dimrit, 70 për qind e turistëve në vend janë bullgarë, tha për BNT Ilin Dimitrov, ushtrues detyre i ministrit të turizmit. Sezoni i dimrit ishte i vështirë, por i suksesshëm. Nuk kishte borë në të gjithë Evropën. Pistat ishin në formë..

13.03.23 11:31 |

Fondet evropiane do të sigurojnë pagat e mbi 1200 punonjësve të policisë kufitare

Komisioni Evropian do të ndihmojë Bullgarinë me mjete financiare për pajisje teknike për të ruajtur kufirin me Turqinë dhe për të siguruar pagat e mbi 1200 policëve kufitarë. Kështu deklaroi ministri i brendshëm Ivan Demerxhiev në PKK “Kapitan..

02.03.23 19:56 |

Partitë do të shpenzojnë deri në 1.5 milionë euro për fushatat e tyre elektorale

Fushata parazgjedhore për zgjedhjet për deputetë të 2 prillit 2023 duhet të financohet me fondet e veta të partive, partive pjesëmarrëse në koalicione dhe anëtarëve të komisioneve nismëtare, të kandidatëve të regjistruar, si dhe me fonde të dhuruara..

21.02.23 18:16 |

Po dërgojmë më shumë ndihmë në Turqi dhe Siri në kuadrin e Mekanizmit të Mbrojtjes Civile të BE-së dhe Kryqit të Kuq të Bullgarisë

Qeveria e përkohshme vendosi që vendi ynë t’i japë Turqisë ndihma humanitare në kuadër të mekanizmit të mbrojtjes civile të Bashkimit Evropian, me vlerë rreth 800 mijë euro. Ajo përfshin tenda me kapacitete të ndryshme për të akomoduar të dëmtuarit e..

15.02.23 19:52 |

Bullgaria shpreson të marrë mbështetje nga BE për forcimin e kufirit të jashtëm

Çështja nëse BE do të financojë ndërtimin e një gardhi të ri më të qëndrueshëm përgjatë kufirit bullgaro-turk mbetet e hapur. Sipas ministrit të punëve të brendshme, Ivan Demerxhiev, KE ka shprehur një mbështetje shumë të qartë, madje synon të bëjë..

10.02.23 17:39 |

Autostradat bullgare përgjatë korridorit № 8 mund të financohen nga BE

Këshilli i Transportit i BE-së zgjeroi rrjetin trans-evropian TEN-T. Korridori i transportit “Ballkani Perëndimor – Mesdheu Lindor” u plotësua me trasenë e ish Korridorit №8 nga Deti i Zi deri në Detin Adriatik. Ndërtimi i infrastrukturës së..

07.12.22 14:50 |

U sigurua financimi i plotë i një seksioni të ri të metrosë së Sofjes

Sipas Planit të Rimëkëmbjes, u sigurua financimi tërsor i ndërtimit të një seksioni të ri të metrosë së Sofjes, njoftoi kryetarja e bashkisë Jordanka Fandëkova. Bëhet fjalë për zgjatjen e linjës 3 të metrosë nga stacioni hekurudhor në lagjen “Haxhi..

29.11.22 17:06 |

Qeveria propozon një mekanizëm për kompensimin e energjisë

Qeveria e përkohshme zhvilloi një mekanizëm kompensimi të energjisë në një projektligj për të zbatuar rregulloren evropiane për të trajtuar çmimet e larta të energjisë. Këtë e deklaroi zëvendëskryeministri për çështjet ekonomike Hristo Aleksiev në..

13.10.22 19:42 |

Filloi “Nata Evropiane e Shkencëtarëve” 2022

Në Sofje u hap “Nata Evropiane e Shkencëtarëve” 2022. Iniciativa përfshin mbi 25 vendbanime në Bullgari dhe vetëm në kryeqytet ka 30 lokacione. Nisma është panevropiane, dhe KE financon dy projekte në vendin tonë. Në të përfshihen shkencëtarë nga..

30.09.22 18:42 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна