Eмисия новини
от 18.00 часа

Vetëm Bullgaria dhe Holanda nuk paraqitën plane për rimëkëmbje

Ministrat e ekonomisë dhe financave të BE-së u dhënë dritën jeshile planeve të rimëkëmbjes dhe qëndrueshmërisë të 12 vendeve anëtare të BE-së. Ata do të marrin grante dhe hua deri në 13 për qind nga financimi i parashikuar. Ndër ta nuk figurojnë..

13.07.21 15:37 |
Prof. Velisllav Minekov

Shteti ka financuar media private

Ligji për Radion dhe Televizionin duhet të ndryshojë. Presqë parlamenti i ri ta bëjë këtë, thirri Ministri i Kulturës Prof. Velisllav Minekov në programin Horizon të BNR. “Ne nuk mund të flasim për media private në Bullgari. Të gjithë ata e mbajnë veten..

08.07.21 10:59 |
Hristo Mutafçiev

Aktorët janë të pakënaqur nga kërkesa e Ministrit për shkrutime në teatro

Ministri i Kulturës Prof. Velisllav Minekov duhet të luftojë për më shumë fonde dhe të fillojë takime me udhëheqjet e teatrove për të kapërcyer problemet. Këtë thirrje e bëri Hristo Mutafçiev, kryetar i Lidhjes së Artistëve në Bullgari, në lidhje..

31.05.21 10:27 |

65 vjet më parë Bullgaria u bashkua me UNESCO

Presidenti Rumen Radev mbajti një video konferencë me Drejtorin e Përgjithshëm të UNESCO-s Audrey Azule. Rasti është 65 vjetori i pranimit të Bullgarisë në organizatën ndërkombëtare. Kreu i shtetit vuri në dukje se bashkimi i vërtetë evropian u..

17.05.21 17:44 |

Nuk përgatitet vendosja e kufizimeve të reja në Bullgari

Bullgaria pret 230 000 doza të vaksinave kundër Covid-19 deri në fund të kësaj jave dhe 700 000 doza deri në fund të prillit. Janë siguruar sasi të mjaftueshme të Remdesivir. Sistemi shëndetësor gjithashtu ka të gjitha medikamentet e nevojshme,..

29.03.21 12:49 |

Efektiviteti i vaksinës bullgare antikovid do të testohet në Shangai

Puna për vaksinën bullgare kundër Covid-19 vazhdon. Rezultatet e testeve laboratorike të kafshëve do të kontrollohen në Institutin “Pasteur” në Shangai. Përpunimi bullgar është një lloj i vaksinës së proteinave dhe pritet të veprojë kundër të..

17.03.21 12:20 |

1.5 mln euro është tavani për fushatat paraelektorale

Fushatat elektorale të partive dhe koalicioneve nuk mund të financohen me më shumë se 3 milion leva /rreth 1.5 milion euro/, ndërsa komitetet e iniciativës - me 200 000 leva /rreth 100 000 euro/. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka vendosur se..

23.02.21 12:30 |

Bullgaria livron 427 000 euro për projekte për zhvillim në katër shtete

Qeveria vendosi që Bullgaria të financojë tetë projekte me vlerë 333 000 euro në Maqedoninë e Veriut. Ato janë për ndihmë në procesin arsimor gjatë pandemisë për fëmijë nga familje të dobëta sociale nga regjioni i Manastirit, Përlepit dhe..

10.02.21 17:42 |
Centrali Atomik Elektrik

Bullgaria shpreson që deri 10 vjet të ketë kapacitet të ri bërthamor

Qeveria miratoi një raport për ndërtimin e një reaktori të ri në Centralin Atomik Elektrik (CAE) “Kozlloduj”. Në vlerësimin ekologjik miratohen teknologjinë e reaktorëve amerikan AP 1000 dhe teknologjitë ruse nga Centrali Atomik Elektrik “Belene”,..

20.01.21 13:12 |

Si ndikoi Covid-19 në sportin bullgar?

Viti 2020 padyshim ishte i vështirë për sportin në të gjithë botën. Sidoqoftë si qëndron Bullgaria në sfondin e vendeve të tjera për sa i përket përshtatshmërisë së masave në përkrahje të sektorit gjatë krizës Covid? Me këtë pyetje Radio Bullgaria..

30.12.20 07:10 |
Всички новини: днес | вчера