Eмисия новини
от 17.00 часа
Centrali Atomik Elektrik

Bullgaria shpreson që deri 10 vjet të ketë kapacitet të ri bërthamor

Qeveria miratoi një raport për ndërtimin e një reaktori të ri në Centralin Atomik Elektrik (CAE) “Kozlloduj”. Në vlerësimin ekologjik miratohen teknologjinë e reaktorëve amerikan AP 1000 dhe teknologjitë ruse nga Centrali Atomik Elektrik “Belene”,..

20.01.21 13:12 |

Si ndikoi Covid-19 në sportin bullgar?

Viti 2020 padyshim ishte i vështirë për sportin në të gjithë botën. Sidoqoftë si qëndron Bullgaria në sfondin e vendeve të tjera për sa i përket përshtatshmërisë së masave në përkrahje të sektorit gjatë krizës Covid? Me këtë pyetje Radio Bullgaria..

30.12.20 07:10 |

Ka nevojë për një model të ri për financimin e inovacioneve

Në forumin vjetor Inovacione BG Presidenti Rumen Radev bëri thirrje për një model të ri të financimit në inovacione, veçanërisht për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme. Bullgaria renditet në vendin e 37-të në klasifikimin e Indeksit Global të..

18.12.20 17:03 |
Angell Angellov

Bullgaria financon falas projekte në Maqedoninë e Veriut

Bullgaria po financon falas 7 projekte për zhvillim dhe ndihmë humanitare në Maqedoninë e Veriut për 296 000 euro, njoftoi Ministria e Jashtme. 6 kontratat e para për 250 000 euro u nënshkruan nga ambasadori bullgar në Shkup Angell Angellov..

16.12.20 16:51 |
Bojko Borisov

Kryeministri tha se shteti nuk do të mbyllet

Dy ditë para se të përfundojë karantina e tij 14 ditore kryeministri Bojko Borisov theksoi në Facebook, se shteti nuk do të mbyllet. “Mos u mashtroni nga gënjeshtarët, qëllimi i të cilëve ishte grusht shteti dhe tani të mos kishte parlament, të mos..

04.11.20 18:45 |
Kirill Ananiev

Më se 3 miliard leva për krizën Covid parashikohen vitin e ardhshëm

Ministri i financave Kirill Ananiev caktoi buxhetin e vitit 2021 si “antiepidemik”. “Në të ka prioritete të qarta të orientuara te masat për kapërcimin e pasojave nga kriza” shpjegoi ai para BNR. Ananiev tha se buxheti është i balancuar midis..

25.10.20 13:37 |

Borxh i ri i jashtëm i Bullgarisë

Bullgaria mori një borxh i ri i jashtëm nga 2.5 miliard euro në dy emisione – me afat 10 dhe 30 vjet, njofton BNR. Detyrimi i ri është me çmim shumë të leverdishëm. Vendi e ka të drejtën e një borxhi të ri nga 10 miliard leva për tërë vitin 2020...

16.09.20 12:52 |

Akademia Bullgare e Shkencave do të financojë projektin bullgar për vaksinë kundër Covid-19

Mundësia për valë të dytë të Covid-19 është reale. Zhvillimi i pandemisë është në varësi të respektimit të masave kundërepidemike. Aktualisht po e shohim efektin e refuzimit të kufizimeve pas masave të rrepta, tha para BNR-së prof. Hristo..

04.08.20 12:00 |

Industria ushqimore dhe shëndetësia – sektorë me perspektivë për inovacione në Bullgari

Kapitali fillestar është një nga sfidat e para, me të cilat ndeshet çdo një sipërmarrës, i cili ka vendosur të realizojë idenë e vet për një produkt, ose biznes të ri. Që të ketë shans për ndihmë nga të ashtuquajturat “programe akseleratore” ai duhet të..

01.07.20 14:05 |
Rumen Radev

“Bullgaria do të jetë një shtet i suksesshëm, kur edhe bashkitë e vogla bëhen të fuqishme”

Në një takim në qytetin Kaspiçan të Bullgarisë Verilindore presidenti Rumen Radev tha se është e domosdoshme të krijohen kushte më të mira të jetesës në vendbanimet e vogla. Ai u angazhua të përkrahë të rinjtë të cilët dëshirojnë të mbeten në qytetin e..

27.06.20 11:24 |
Всички новини: днес | вчера