Eмисия новини
от 17.00 часа

Presidenti Rumen Radev mori pjesë në një forum të OKB-së për zhvillimin në kushtet e Covid-19

Përfundimet kryesore për krizën e tanishme janë se masat restriktive nuk duhet të shkelin të drejtat kryesore të njeriut, masat sociale duhet t’i ndihmojnë me kohë nevojtarët, ndërsa instrumentet financiare t’u drejtohen atyre, të cilët do të jenë..

28.05.20 20:19 |

Qeveria do të financojë zgjerimin e prodhimit të vaksinave

Kryeministri Bojko Borisov tha në Qendrën Kombëtare të Sëmundjeve Ngjitëse dhe Parazitare se do të diskutojë me ministrin e financave Vlladisllav Goranov mundësinë që qeveria të financojë me afro 11 milion euro tri programe të reja të Firmës Shtetërore..

29.04.20 13:06 |

Komisioni Evropian miratoi skemën bullgare për ruajtjen e vendeve të punës

Skema e qeverisë bullgare për subvencionimin e rrogave me 770 milion euro, 1.5 miliard leva, u miratua nga Komisioni Evropian. Qëllimi është të ruhet punësimi në sektorët më të prekura nga masat e vendosura për shkak të Covid-19. Shteti bullgar do të..

15.04.20 12:19 |

Rritje e dyfishtë e kërkesave për ndihmën shtetërore sipas skemës "60/40"

Janë parashtruar 643 kërkesa të punëdhënësve për kompensime sipas skemës “60/40”, sipas së cilës 60 për qind e pagës së punonjësit paguhet nga shteti, ndërsa 40 për qind – nga biznesi në periudhën e gjendjes së jashtëzakonshme. Kjo është një rritje..

06.04.20 19:42 |
Këshilli i Ministrave

Financim bullgar për 7 vende, ndër të cilat janë Kosova dhe Maqedonia e Veriut

Qeveria aprovoi arritjen e marrëveshjeve për dhënien e ndihmës financiare për zhvillimin e 7 shteteve – Serbia, Maqedonia e Veriut, Kosova, Ukraina, Moldavia, Armenia dhe Vietnami. 10 projektet e financuara nga Bullgaria janë për 325 mijë euro dhe janë për..

19.02.20 17:10 |
Iva Llazarova

Vetëm 1% prej të ardhurave të partive janë nga kuotat

Rreth 97% prej parave të partive të regjistruara gjatë vitit të kaluar në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve kanë ardhur nga subvencioni shtetëror, shpjegoi në një intervistë të dhënë për Radion Kombëtare Bullgare Iva Llazarova nga Instituti për..

15.01.20 12:33 |

Para dhe shëndetësi

Sot shëndetësia e mire kushton shumë para. Dhe prandaj jo të gjithë njerëzit mund t’i ndjekin këshillat për një mënyrë jetese të shëndetshme, pavarësisht se sipas 68% prej bullgarëve gjëja më e rëndësishme është shëndeti. Këtë e tregon anketa e..

07.01.20 11:55 |

“Dafina e artë” për krijuesin e qendrës së parë kulturore informative bullgare në Çikago

Në emër të zëvendës kryeministres dhe ministre të punëve të jashtme të Bullgarisë Ekaterina Zaharieva konsulli i përgjithshëm i Bullgarisë në Çikago Ivan Ançev dekoroi me shenjen nderi “Dafinë të artë” sipërmarrësin dhe filantrop bullgar në ShBA Shefket..

30.12.19 13:11 |

Partia Socialiste Bullgare propozon që financimi i mediave publike të lidhet me produktin e brendshëm bruto

24 milion euro për Radion Kombëtare Bullgare dhe 36 milion euro për Televizionin Kombëtar Bullgar – ato janë shumat e parashikuara për mediat publike në buxhetin shtetëror për vitin 2020. Partia Socialiste Bullgare propozoi një model të ri të..

05.12.19 18:11 |

Parlamenti Evropian nuk zuri pozitë në diskutimet për autostradën për në Greqi

Komisioni i Peticioneve në Parlamentin Evropian mbylli kërkesën e shoqatave civile nga Bullgaria për ndryshime në projektin e autostradës “Struma”. Tani Komisioni Evropian duhet të vendosë a janë të respektuara standardet evropiane për kalimin e trasesë..

03.12.19 11:41 |
Всички новини: днес | вчера