Eмисия новини
от 05.00 часа
Shën Ivan Rillski

Më 18 gusht kremtojmë Fjetjen e Shën Ivan Rillski – mbrojtësit të bullgarëve

Kisha Ortodokse Bullgare kremton sot Fjetjen e Shën Ivan (Joan) Rillski. Festa shënohet në ditën e përvjetorit të vdekjes së shenjtorit. I nderuari Ivan Rillski lindi rreth vitit 876 në fshatin Skrino në malin Osogovska. Ai jetoi në kohën e Princit..

18.08.21 15:44 |

Evidentojnë rënie në të ardhurat nga fjetjet e të huajve në Bullgari

Për fillimin e vitit 2021 u regjistrua një rënie në të ardhurat nga shtetasit e huaj me 79.4 për qind dhe nga shtetasit bullgarë me 28.6 për qind, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Kapaciteti i shtretërve të zënë në objektet për akomodim..

11.03.21 17:49 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР