Eмисия новини
от 04.00 часа

Tashmë dihen numrat e partive në fletëvotimin zgjedhor

Në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve u hoq shorti për numrat e partive dhe të koalicioneve, me të cila ato do të shkruhen në fletëvotim. Ja numrat e atyre kryesore, sipas prognozave të sociologëve : GERB do të jetë me Nr. 28, “Partia..

02.03.21 17:47 |

A e përvëluan zgjedhjet në SHBA dëshirën për votim makinerik në Bullgari?

Pas zgjedhjeve në Shtetet e Bashkuara, përfytyrimet e shumicës së bullgarëve për shprehje të sinqertë dhe të drejtë  të vullnetit të lirë u shembën. Vet mendimi që ndokush të marrë 100% nga votat ose aktiviteti zgjedhur të jetë 100%, sjell kujtime..

13.11.20 16:02 |

Parlamenti hodhi poshtë veton e presidentit mbi Kodin Elektoral

Me 124 vota “pro” dhe 89 “kundër” deputetët hodhën poshtë veton e presidentit Rumen Radev mbi një pjesë prej ndryshimeve në Kodin Zgjedhor. Pozita e presidentit është kundër votës së përzier – me makina dhe me fletëvotime. Ai është edhe..

08.10.20 14:06 |

Në zgjedhjet e ardhshme do të votojmë sipas dëshirës – me makina ose me fletëvotime

Në zgjedhjet e ardhshme do të votohet në mënyrë të përzier sipas dëshirës –me fletëvotime ose me makina në pikat elektorale me më se 300 zgjedhës. Këto rregulla do të jenë në fuqi për zgjedhjet presidenciale dhe për përfaqësuesit e Parlamentit..

16.09.20 17:12 |

Komisioni për Çështjet Ligjore hodhi poshtë rregullat e partisë GERB për mënyrën e zgjedhjes së deputetëve në Kuvendin e Madh Popullor

Në mbledhjen e sotme Komisioni për Çështjet Ligjore pranë parlamentit diskutoi propozimet e partisë GERB për ndryshime në Kodin Elektoral. Deputetët përkrahën që Komisioni Qendror Zgjedhor të blejë ose të marrë me qira makina për votim. U përkrah..

15.09.20 17:58 |
Krasimir Bogdanov

VMRO insiston që në fletëvotimet të shkruhen vetëm emrat e partive

Partia VMRO insiston që në fletëvotimet të shkruhen vetëm emrat e partive dhe të hiqen numrat. “Arsimi në Bullgari është i detyrueshëm deri në moshën 16 vjeçe. Dhe është e palogjikshme që ai i cili ka fituar të drejtën e votimit kur ka mbushur 18 vjeç..

11.09.20 12:58 |
Всички новини: днес | вчера