Eмисия новини
от 13.00 часа

Origjinali I Thesarit të Florinjtë nga Panagjurishte kthehet në shtëpi

Origjinali i Thesarit të Art nga Panagjurishte, i cili e përhap lavdinë e Bullgarisë anë e mbanë botës, ekspozohet në sallën trezor të Muzeut Historik të qytetit Panagjurishte nga 23 shtatori deri më 2 nëntor. Ky thesar është një nga..

23.09.20 11:11 |

Pesë ministra duhet të hetohen për kontratën për nxjerrjen e floririt bullgar

Koncesioni për një nga minierat më të mëdha të nxjerrjes së floririt në Bullgari “Çellopeç” është në dobi të kompanisë “Dëndi Preshës Metalls” dhe në të nuk është i mbrojtur interesi i shtetit. Këtë e shkruan gazeta “Trud” duke iu referuar një vendimi..

27.08.20 11:18 |

Bullgaria është në vendin e 48-të në listën e shteteve në botë për nga rezervat e arta

Që nga kohët e lashta deri më sot ari është simbol i prosperitetit dhe stabilitetit. Ka pasur shumë luftëra për shkak të tij. Ku gjendet Bullgaria në listën e shteteve në botë për nga rezerva e arit? Kuptohet fuqitë e mëdha dhe akoma disa organizata..

05.02.13 11:27 |

Ada tepe dhe fshehtësitë e minatorëve të lashtë

Trakët të cilët kanë jetuar përpara mijëra vjetëve nëpër tokat tona kanë qenë minatorë dhe metalurgë të mirë. Një nga vendet ku janë zbuluar gjurmë nga kjo veprimtari është kodra Ada tepe në Rodopet Lindore, jo larg nga qyteti i sotëm Krumovgrad. Kjo është..

26.01.12 13:39 |
Всички новини: днес | вчера