Eмисия новини
от часа
Rumen Geçev

BSP pyet se për çfarë u shpenzuan 4 miliardë leva nga rezerva fiskale

“Ne jemi të shqetësuar për atë që po ndodh me financat bullgare dhe veçanërisht me menaxhimin e rezervës fiskale, si dhe me gjendjen dhe sigurinë e Fondit të Argjendtë". Këtë e deklaroi në Kuvendin Popullor Rumen Geçev nga BSP-ja. Sipas tij, nga..

02.06.23 15:44 |

Vendet e formatit “Rammstein” diskutojnë ndihmën e re ushtarake për Ukrainën

Nuk ka arsye për rifillimin e furnizimeve të gazit për Bullgarinë “armiqësore”, shkruan senatori rus Aleksej Pushkov në kanalin e tij Telegram. “Unë mendoj se Bullgarisë duhet t’i jepet mundësia për të bërë atë që donte aq dëshpërimisht - të..

11.08.22 09:04 |
Mark Rutte dhe Kirill Petkov

Bullgaria dhe Niderlanda do të krijojnë një fond të përbashkët për investime në bujqësi

Bullgaria dhe Niderlanda do të punojnë për të krijuar një fond të përbashkët për investime në teknologjitë e reja në bujqësi, i cili mund të jetë funksional deri në shtator. Këtë e bëri të ditur në një konferencë për shtypin Kryeministri Kirill..

16.05.22 19:47 |
Galeria e Arteve - Kjustendill

Ekspozitë kushtuar përvjetorit të 140 nga lindja e Vlladimir Dimitrov – Mjeshtri

Një ekspozitë unike me 350 tablo të Vlladimir Dimitrov – Mjeshtri u rregullua në qytetin Kjustendill (Bullgari Jugperëndimore) në lidhje me 140 vjetorin e lindjes së piktorit të madh bullgar. Ndër ta ka dhe 15 vepra të paparaqitura kurrë...

01.02.22 14:58 |

Pa fonde adekuate mirëmbajtja e rrjetit rrugor kombëtar është e pamundur

Në një takim me përfaqësuesit e kompanive të ndërtimit të rrugëve që protestuan javën e kaluar për pagat e papaguara, Presidenti Rumen Radev theksoi nevojën për formimin transparent të buxhetit të Agjencisë së Infrastrukturës Rrugore. Sipas tij,..

14.09.21 17:01 |

Filloi regjistrimi zyrtar i popullsisë në Bullgari

Regjistrimi zyrtar i popullsisë filloi në mesnatë të 6 shtatorit duke u gdhirë   7 shtatori dhe do të vazhdojë deri më 3 tetor. Në dhjetë ditët e para do të bëhet me vetë regjistrim elektronik, gjë pas së cilës do të kalojë në rrugën klasike – 27..

07.09.21 13:26 |

Qeveria miratoi azhurnimin e buxhetit

Qeveria e përkohshme miratoi projektin për azhurnimin e buxhetit të shtetit dhe buxhetet e Sigurimeve Shoqërore Shtetërore dhe Fondit të Sigurimeve Shëndetësore. Në fillim të javës, versioni i ri i ligjeve kryesore financiare u mbështet gjithashtu..

29.07.21 17:32 |

“Tri Detet” do të tërheqë investime nga Japonia, Koreja e Jugut dhe Katari

Japonia, Koreja e Jugut dhe Katari janë vende që do të bashkohen gjithashtu me nismën e “Tri Deteve”, sepse përparësitë e nismës janë infrastruktura e mirë e energjisë dhe lidhja digjitale përgjatë boshtit veri-jug në Evropën Qendrore dhe Lindore...

18.05.21 12:03 |

Mendohen stimuj për shkencëtarët me botime në revista botërore

Profesorët dhe studiuesit universitar punimet kërkimore të të cilëve janë botuar në revista shkencore botërore me autoritet do të marrin shpërblime për të stimuluar aktivitetin e tyre botues. Kjo parashikohet në Programin Kombëtar të Ministrisë së..

26.04.21 15:57 |

Qeveria zgjati masat e mbështetjes së biznesit

Qeveria zgjati deri në fund të majit masat e mbajtjes së punësimit të njohura si “60 në 40” dhe “80 në 20” në mbështetje të punëdhënësve në sektorët e prekur nga përhapja e Covid-19. Masa “Më ruaj” për kompensimin e punonjësve nga bizneset e..

17.03.21 18:58 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна