Eмисия новини
от 00.00 часа

Rritja e interesit për profesionin e mësuesit në Bullgarinë Veriperëndimore

Kandidatët për vendet e mësuesve janë dyfishuar gjatë 2 viteve të fundit, tregon një sondazh i Fondacionit “Bashkë në orët e mësimit” mes shkollave në të gjithë vendin. Kjo është e vlefshme dhe për rajonin e varfër të Bullgarisë..

23.04.22 11:45 |
Fushata “Dhuro libër për një fëmijë ukrainas”

Nis fushata “Dhuro libër për një fëmijë ukrainas”

Nën patronazhin e Zonjës së Parë të Ukrainës, Olena Zelenska, filloi një iniciativë bullgaro-ukrainase e titulluar “Dhuro libër për një fëmijë ukrainas”. “Ne duam që fëmijët që janë larg shtëpisë të lexojnë në gjuhën e tyre amtare”, tha për BNR..

19.04.22 19:51 |

Një qendër terapeutike ofron ndihmë profesionale për të varurit nga droga

Illko Bojaxhiev dhe Zaprjan Momçillov e njohin varësinë por arrijnë të kalojnë përmes dyerve të saj të mbyllura. Sot ata qëndrojnë nga ana tjetër duke ndihmuar vëllezërit nga fati të zbulojnë çelësin drejtë lirisë së tyre. Tetëmbëdhjetë veta..

24.01.22 10:53 |
Prof. Velisllav Minekov

Shteti ka financuar media private

Ligji për Radion dhe Televizionin duhet të ndryshojë. Presqë parlamenti i ri ta bëjë këtë, thirri Ministri i Kulturës Prof. Velisllav Minekov në programin Horizon të BNR. “Ne nuk mund të flasim për media private në Bullgari. Të gjithë ata e mbajnë veten..

08.07.21 10:59 |

Vullnetarët i gëzuan fëmijët me nevoja të veçanta me dhurata

Gjithsej 23 fëmijë dhe të rinj nga familjet e njerëzve me nevoja të veçanta morën një dhuratë të papritur për ditët festive, njoftoi BNT. Me fushatën e tij "Dyqan për mua", fondacioni "Dritë për Jetën" i gëzon fëmijët me rroba, këpucë të reja dhe..

31.12.20 14:00 |
Dimitër Berbatov

Një fushatë bamirëse e futbollistit Berbatov do t’u sigurojë laptopë nxënësve nevojtarë

Fondacioni i futbollistit të njohur bullgar Dimitër Berbatov shpalli fillimin e një fushate të re “Çdo fëmijë – në klasë”. Qëllimi është që të ketë sa më pak fëmijë të cilët nuk kanë mundësi të mësojnë në situata të jashtëzakonshme. Iniciativa..

09.06.20 19:37 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера