Eмисия новини
от 14.00 часа
Gjykata Evropiane e Auditorëve

Bullgaria e ka nënvlerësuar rrezikun e mashtrimeve me fondet evropiane

Shërbimet bullgare për kontroll të mjeteve të përdorura evropiane kanë zbuluar të meta në punën e institucioneve drejtuese, thuhet në raportin e Gjykatës Evropiane të Auditorëve. U konstatua se disa shërbime kanë klasifikuar në mënyrë të padrejtë..

16.05.19 15:05 |

Një biznesmen i madh mbetet në paraburgim për shkak të shpërdorimeve me para evropiane

Gjykata e specializuar la në paraburgim afaristin Minju Stajkov, i cili ka biznes të madh për prodhimin e alkoolit. Ai është i akuzuar se ka drejtuar dhe ka marrë pjesë në një grup të organizuar kriminal prej 8 vetave për prodhimin e cigareve dhe..

07.05.19 19:15 |
Godina e Fondit Shtetëror

Shteti do të kontrollojë të gjitha hotelet e vogla të ndërtuara me mjete evropiane

Fondi “Bujqësia” tashmë ka kontrolluar 110 nga bujtinat e ndërtuara me mjete të ofruara nga Bashkimi Evropian me qëllim zhvillimin e rajoneve rurale. Këto 110 objekte përbëjnë 18% prej të gjitha hoteleve të vogla të ndërtuara sipas këtij programi, tha..

30.04.19 19:16 |

BE-ja do t’i livrojë Bullgarisë 6.6 mlrd euro në kuadrin e programeve operative

Deri më 2020 Bullgaria do të marrë nga BE-ja në kuadrin e programeve të ndryshme më shumë se 6.6 mlrd euro. Bashkë me bashkëfinancimin kombëtar shuma do të rritet deri më 7 mlrd euro. Përveç këtyre kësteve është parashikuar edhe një shumë e tillë në ndihmë..

27.08.13 11:07 |

Liljana Pavllova: “Pavarësisht nga kriza mjetet evropiane arritën deri te beneficientët”

Gjatë vitit 2011 Bullgaria shënoi një përparim serioz në përvetësimin e mjeteve mbi programin operativ “Zhvillim regjional” për periudhën 2007-2013. Këtë e llogariti në prag të vitit të ri 2012 në Komisionin mbi çështjet evropiane dhe kontroll të fondeve..

19.12.11 14:04 |
Programi operativ “Transport” ishte ndër programet më problematike për sa i përket absorbimit të mjeteve evropiane në fillim të mandatit të kësaj qeverie, por tani ka gjallërim, komentoi Monika Panajotova.

Bullgaria kontraktoi 70% të mjeteve evropiane të lëshuara në kuadër të programit “Transport”

Bullgaria kontraktoi 70% ose mbi 1,4 miliardë euro të mjeteve evropiane të lëshuara në kuadër të programit operativ “Transport” për periudhën 2007-2013. Këtë e bëri të ditur ministri i transportit Ivajlo Moskovski. Sipas tij procesi i absorbimit të fondeve..

07.11.11 13:14 |

Johannes Hahn: “Bullgaria i përvetëson fondet evropiane në mënyrë të suksesshme”

Në fund të javës së kaluar komisioneri i BE-së për Politikën Rajonale, Johannes Hahn erdhi për një vizitë zyrtare në Bullgari në lidhje me mbledhjen e Partisë Popullore Evropiane më 13 dhe 14 tetor në Sofje. Johannes Hahn u takua me kryeministrin bullgar..

17.10.11 13:56 |

Bullgaria me ambicie të shfrytëzojë krejtësisht fondet evropiane për infrastrukturë në mjedisin rrethues

Në kuadrin e periudhës buxhetore 2007-2013 të Komisionit Evropian, Bullgaria disponon me rreth 1,7 miliardë euro për investime në fushën e mjedisit rrethues – kryesisht depo për mbeturina, stacione spastruese të ujit dhe rrjete kanalizimi në qytetet. Në..

17.05.11 12:12 |

Kompetenca e administratës është problemi më i madh për absorbimin e fondeve evropiane në Bullgari, sipas biznesit

Sipas një studimi të agjencisë sociologjike “Sova Haris”, të zhvilluar më 4 e 5 prill të këtij viti, problemi më i madh për biznesin në Bullgari në absorbimin e fondeve evropiane është kompetenca e administratës, e cila punon në këtë fushë. Këtë mendim e..

11.04.11 11:24 |
Danuta Hjubner dhe Tomisllav Donçevi ranë dakord se në absorbimin e fondeve evropiane Bullgaria shpejt duhet të arrijë nivelet e vendeve të tjera evropiane.

Përvetësimi i fondeve evropiane – një detyrë e vështirë për Bullgarinë

Bullgaria duhet të përvetësojë deri në fund të vitit 2011 20 për qind prej mjeteve evropiane, të parashikuara për vendin tonë në kuadrin e programeve operative për periudhën 2007- 2013. Gjatë çdo një prej dy viteve të ardhshme, që po mbeten, Bullgaria duhet..

04.04.11 11:59 |
Всички новини: днес | вчера