Eмисия новини
от 13.00 часа
Ministri i administrimit të mjeteve nga BE-ja Tomisllav Donçev shpreson se viti 2011 do të jetë më i suksesshëm.

Plan i ngutshëm për përvetësimin e fondeve evropiane në Bullgari

Sipas një rekomandimi të kryetarit të Komisionit Evropian Zhoze Barozu, qeveria e Bullgarisë ndërmori një plan të ngutshëm për përvetësimin e mjeteve nga fondet evropiane. Për një vit e gjysmë kabineti Borisov arriti të përvetësojë 10 për qind prej mjeteve,..

25.01.11 14:02 |

Tomislav Donçev: “Rritja e absorbimit të mjeteve evropiane gjatë vitit 2010 është shpresëdhënëse”

Gjatë vitit 2010 mjetet e paguara evropiane në Bullgari janë 1,2 miliardë leva (600 milionë euro). Kjo është më pak se qëllimi i deklaruar nga kabineti Borisov – 10% absorbim të fondeve evropiane, por megjithatë është tri herë më shumë se mjetet e paguara..

13.01.11 12:59 |
Ministri mbi drejtimin e mjeteve nga Bashkimi Evropian Tomosllav Donçev

Tomisllav Donçev: “Informimi më i mirë i njerëzve për fondet evropiane bëhet nëpër vende”

Gjatë vitit 2011 në Bullgari do të shpallen procedura për përgjithësisht 5,5 miliardë leva 2,8 milionë euro mbi të gjitha programet e Bashkimit Evropian. Sipas fjalëve të ministrit mbi drejtimin e mjeteve nga Bashkimi Evropian Tomosllav Donçev, në sajë të..

15.12.10 11:49 |
Ministri bullgar për administrimin e mjeteve nga Bashkimi Evropian Tomisllav Donçev

Tomisllav Donçev: “Bullgaria duhet të përshpejtojë përvetësimin e mjeteve evropiane”

Për herë të parë tema kryesore e debateve në BE nuk ishin kontrolli dhe lufta kundër korrupsionit, por si të garantohet qëndrueshmëria dhe efektiviteti i masave për përvetësimin më të mirë të mjeteve evropiane. Këtë e deklaroi në fund të javës së kaluar..

03.05.10 10:14 |
“Është shumë e rëndësishme që tani të disponojmë projekte cilësore, gjë për të cilën bashkëpunojmë me bashkitë.” – deklaroi ministrja e mjedisit rrethues Nona Karaxhova.

Mjetet e debllokuara në kuadrin e programeve evropiane – stimul për biznesin

Në kuadrin e një jave nga Brukseli mbërritën letra, në të cilat miratohet sistemi bullgar për administrimin e projekteve në kuadrin e të ashtuquajturave “programe operative”. Kështu Brukseli jep dritë jeshile për përvetësimin e afro 7 miliardë eurove të..

16.02.10 11:32 |

Bullgaria do të marrë financim prej 5 miliardë eurove nga BE-ja

Bullgaria do të marrë subvencionime prej 3,3 miliardë eurove, pasi Komisioni Evropian debllokoi mjetet e fondeve evropiane për dy programe operative, bëri të ditur kryeministri Bojko Borisov. Kështu nga programi operativ “Transport” vendi ynë do të marrë 2..

11.02.10 10:45 |

Bullgaria ka përvetësuar vetëm 1.3 për qind prej fondeve evropiane

Jashtëzakonisht i ulët është përvetësimi i fondeve evropiane në Bullgari. Nga hyrja e vendit tonë në BE gjatë vitit 2007 deri në fund të vitit të kaluar janë përvetësuar vetëm 1.3 për qind prej parave, të destinuara për vendin tonë. Kjo u bë e qartë nga..

09.02.10 12:22 |
Juliana Nikollova – udhëheqëse e Sekretariatit të Këshillit për administrim të mjeteve nga BE-ja pranë Këshillit të Ministrave

2010 – viti i pagimit të projekteve evropiane

Përvetësimi i fondeve evropiane është prioriteti kryesor i qeverisë bullgare. Vendi ynë u bë i pari në BE, me para të bllokuara evropiane. Kjo ndodhi gjatë tetorit të vitit 2008 për shkak të korrupsionit dhe administratës së dobët. Vitin e kaluar ato ishin..

11.01.10 12:28 |
Всички новини: днес | вчера