Eмисия новини
от 20.00 часа

Ka nevojë për një model të ri për financimin e inovacioneve

Në forumin vjetor Inovacione BG Presidenti Rumen Radev bëri thirrje për një model të ri të financimit në inovacione, veçanërisht për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme. Bullgaria renditet në vendin e 37-të në klasifikimin e Indeksit Global të..

18.12.20 17:03 |

Fillojnë procedurat e mbështetjes së biznesit për 200 milionë leva

Deri në fund të muajit do të fillojnë katër procedura të reja në përkrahje të firmave bullgare, njoftoi zëvendës ministrja e ekonomisë Jana Topallova në kuadrin e online forumit  kushtuar masave financiare në mbështetje të biznesit në kushtet e..

09.10.20 07:05 |

Optimizëm i matur për marrëdhëniet ekonomike bullgaro-turke në sfondin e Covid-19

Pandemia nga Covid-19 preku të gjithë ekonominë botërore, kurse milionë njerëz humbën punën e vet. Kriza çoi deri në ngushtimin e konsumit, deri në ndërprerjen e prodhimeve dhe deri në ndërprerjen e vargjeve tanimë të ndërtuara për furnizime...

16.09.20 09:58 |

Presidenti Rumen Radev mori pjesë në një forum të OKB-së për zhvillimin në kushtet e Covid-19

Përfundimet kryesore për krizën e tanishme janë se masat restriktive nuk duhet të shkelin të drejtat kryesore të njeriut, masat sociale duhet t’i ndihmojnë me kohë nevojtarët, ndërsa instrumentet financiare t’u drejtohen atyre, të cilët do të jenë..

28.05.20 20:19 |
Iravan Hira

Covid-19 u bë motori i digjitalizimit të biznesit

Drejtorët e mbi 25 kompanive shqyrtuan prioritetet e reja dhe këmbyen informacion aktual për krizën e koronavirusit, si dhe ide për daljen nga ajo. Kjo ndodhi në kuadrin e një debati të forumit bullgar të biznes liderëve. “Biznesi në kohën e..

16.04.20 13:18 |

“Brainstorm” bullgar gjatë fundjavës kundër COVID-19

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale përkrah një “hackathon” 48 orësh për përpunimin e ideve dhe projekteve për përballimin e pasojave ekonomike të COVID-19 në Bullgari. Forumi do të zhvillohet gjatë fundjavës. Organizatori është Power of BG, i cili..

27.03.20 15:50 |

Presidenti Radev mori pjesë në sesionin e 74 të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së

Presidenti bullgar Rumen Radev mori pjesë në forumin politik të nivelit të lartë në Nju Jork kushtuar zbatimit të Qëllimeve të zhvillimit të qëndrueshëm, forum ky i cili zhvillohet nën egjidën e Asamblesë së përgjithshme të OKB-së. Kreu i shtetit vuri në..

25.09.19 09:44 |

Leonid Eidelman: Zhvillimi i shëndetësisë bullgare duhet të kalojë në një etapë më të re

“Zhvillimi i shëndetësisë bullgare duhet të kalojë në një etapë më të re dhe hapat, të cilat ndërmerr ekipi i tanishëm i Ministrisë së Shëndetësisë janë pikërisht në këtë drejtim”. Këtë e deklaroi Presidenti i Asociacionit Mjekësor Botëror prof. Leonid..

04.09.19 18:16 |
Dimitër Manollov

Forumi i sindikatave për punën jashtë orarit në Sofje

Në Sofje u hap forumi “Politikat sindikale për një punësim të qëndrueshëm, një punë të denjë dhe evitim të pasigurisë në rritje në vendin e punës”. Ai organizohet nga Konfederata e Punës “Podkrepa” në kuadrin e programit arsimor të Qendrës..

30.08.19 12:14 |
Presidenti Radev

Presidenti Rumen Radev: Ka nevojë për konsensus global kundër korrupsionit

“Ka nevojë për konsensus global kundër korrupsionit, i cili ka përpjesëtime transkufitare, si dhe kundër parave të pista, fshehjes së të ardhurave dhe tatimeve dhe për kufizimin e zonave off-shore. Jam i bindur se të gjithë liderët politikë janë në..

07.06.19 17:48 |
Всички новини: днес | вчера