Eмисия новини
от 18.00 часа

Fillon fushata kombëtare “Lind fëmijë në Bullgari”

Fushata po mbahet për të dytin vit radhazi nga fondacionet “Ëndërr për Fëmijë” dhe “Super Foshnjë”, të cilat po punojnë në mënyrë aktive me të rinjtë në Bullgari. Përpjekjet kanë për qëllim rritjen e ndërgjegjësimit të tyre për nevojën e..

03.05.21 14:05 |

Në Pazarxhik lindi një foshnjë me antitrupa kundër Covid-19

Një grua 28 vjeçe me koronavirus nga qyteti Pazarxhik i Bullgarisë Jugore ka lindur një foshnjë me antitrupa kundër Covid-19. Para kësaj gruaja u shtrua në spitalin e qytetit me temperaturë të lartë, kollë dhe gjendje të keqe. Pasi iu..

18.01.21 16:08 |

Shëruan pacientin më të vogël me Covid-19 në Bullgari

Foshnja dy muajshe, e cila ishte 11 ditë me terapi oksigjeni në njësinë e kujdesit intensiv në Spitalin e Përgjithshëm në Pazardzhik, u pranua në gjendje të rëndë, me ethe të lartë, dështim të frymëmarrjes dhe shok septik. Për 20 ditë, fëmija..

27.12.20 17:16 |

Dhurimi si pjesë e krijimit të jetës

„Nënat për dhurimin“ – kështu quhet fondacioni i një grup nënash, të cilat ndihmojnë që në Bullgari të lindin më shumë foshnja. Për dhurimin e materialit gjenetik nga njerëz të rinj dhe të shëndetshëm tek ne flitet prej pak kohe – pothuaj 10 vjet...

12.06.20 16:16 |

Ulje e lindshmërisë në Bullgari edhe gjatë vitit 2019

Numri i lindjeve në Bullgari po vazhdon të ulet edhe gjatë 2019-ës, tregojnë të dhënat e Arkës Kombëtare të Shëndetësisë. Gjatë vitit 2019 në Bullgari kanë lindur 54 762 foshnja. Në vitin 2018 - 55 796 , në vitin 2017 - 58 237. Po rritet përqindja e..

28.02.20 15:49 |

Bum i bebeve në Bullgari si rezultat i protestave

Bum të foshnjave për 6 muajit e parë të vitit në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar evidentojnë spitalet më të mëdha gjinekologjike tek ne. Ato janë në fakt foshnjat e protestës, e cila filloi vjet para godinave të Parlamentit dhe..

26.07.14 18:03 |
Всички новини: днес | вчера