Eмисия новини
от 08.00 часа

Bota magjike e Radosllavit dhe Ivanës në projektin fotografik të Ivo Dançevit

Ferma e Rados është e ngulitur në kodrat midis kreshtave të rrumbullakosura të Rilës dhe majëmaleve të Pirinit. Aty ndodhet dhe kasollja e tij e bariut - një furgon i vjetër ushtarak, i cili është kthyer në një strehë komode. Në të shokët e veshur..

22.01.22 14:15 |

Arkivi i panjohur me fotografi të Panajot Bërnev na kthen në përditshmërinë e Sofjes së vjetër

Pak kohë më parë ju treguam për platformën virtuale “Arkivi Vizual Bullgar”, i cili synon të tregojë në mënyrë të paanshme, thjesht dokumentare në foto vende, ngjarje dhe personalitete në Bullgarinë e shekullit XX. Udhëheqës i platformës është..

25.11.21 11:57 |

Në stinën e kungujve të pjekur dhe lakrës arme

Një nga gatimet e preferuara të bullgarëve në dimër është lakra arme . Si një gastronom i mirë, bullgari preferon ta përgatisë vetë dhe muaji nëntor është më i përshtatshmi për këtë.  Kungulli i pjekur është simboli tjetër i..

05.11.21 13:56 |

Në atelienë e Deçko Uzunovit

Studioja e artit e një prej artistëve dhe intelektualëve të mëdhenj  bullgarë Deçko Uzunov   është sërish e hapur për vizita. Për më shumë se një dekadë, ndërtesa në bulevardin “Dragan Cankov” № 24 të Sofjes nuk ishte e..

27.10.21 12:42 |

Diana Mlladenova: Fotografia është doza ime e serotoninas

Kur bën diçka me shumë dashuri, ajo rastis. Një dëshmi elokuente e kësaj maksime janë shkrepjet e Diana Mlladenovas. Fotot e saj në Facebook kanë mijëra pëlqime në grupe të ndryshme dhe komente të shumta. Mjaft nga fansat e saj nuk besojnë se..

22.08.21 14:35 |

Kryqi i Kuq Bullgar shpalli një konkurs fotografik

Me rastin e njëqindvjetorit të tij, Kryqi i Kuq Bullgar organizon një konkurs fotografie të quajtur “HUMAN-i-ti”. “Konkursi është një sfidë, si për ne ashtu edhe për të gjithë fotografët amatorë dhe profesionistë - për të gjetur njerëzimin, për ta..

31.07.21 09:45 |
Georgi Mitev – “Natë yjeplotë mbi Passo di Giau”

Fotoekspozita “Drejtime” - një kaleidoskop shumëngjyrësh i botës moderne

Në qoftë se kaloni përmes kopshtit të njohur “Kristal” në Sofje, patjetër duhet të devijoni pak dhe të shikoni ekspozitën fotografike, e cila u hap zyrtarisht  në ditën e parë të muajit shtator. Ekspozita është e quajtur “Drejtime” dhe deri më 14..

02.09.20 11:53 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР