Eмисия новини
от 14.00 часа
Zëvendëskryeministri për Politikat Klimatike dhe Ministër i Mjedisit dhe i Ujërave Borisllav Sandov

Pavarësia energjetike është e arritshme, por varet nga përpjekjet e përbashkëta të politikanëve dhe ekspertëve

Në kushtet e krizës së rëndë energjetike, sociale dhe ekonomike Bullgaria prapë filloi të flasë për aplikimin e paketës “Fit for 55” dhe Tranzicionin e Gjelbër drejt një ekonomie me karbon të ulët. Sipas mbështetësve të idesë së gjelbër, kalimi në..

18.06.22 10:35 |

Sliven ka të ngjarë të bëhet komuna e parë me elektrocentralin e vet

Këshilli Bashkiak i qytetit Sliven miratoi propozimin për ndërtimin e një centrali fotovoltaik mbi një sipërfaqe prej 450 dynymësh tokë komunale. Toka do t’i jepet me qira një investitori privat nëpërmjet një ankandi. Kështu Sliven ka të ngjarë të..

20.12.21 18:30 |

Pjesa e energjisë së rinovueshme në Bullgari pritet të rritet

Kapaciteti i instaluar për prodhimin e energjisë elektrike nga burimet e ripërtëritshme të energjisë në fund të vitit të kaluar ishte afërsisht 1800 megavat. Kjo është rreth një e pesta e të gjitha kapaciteteve në vend, tha para BNR drejtori ekzekutiv i..

07.03.21 11:01 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера