Eмисия новини
от часа
Pierre Colliot

Për ndikimin francez në Bullgari dhe tre dekadat në klubin e vendeve frankofone

Më 20 mars festuam Ditën Ndërkombëtare të Frankofonisë. Në këtë datë, në Niamej të Nigerisë u krijua Agjencia për Bashkëpunim Kulturor dhe Teknik, e cila më vonë u quajt Organizata Ndërkombëtare e Frankofonisë , në të cilën Bullgaria është anëtare..

24.03.23 07:15 |

Bullgaria feston 30 vjetorin e anëtarësisë së saj në Organizatën Ndërkombëtare të Frankofonisë

Në vitin 2023 do të bëhen 30 vjet që kur Bullgaria u bë anëtare e plotë e Organizatës Ndërkombëtare të Frankofonisë. Në nëntor 1991, vendi ynë iu bashkua komunitetit si anëtar i asociuar dhe dy vjet më vonë, në tetor 1993, gjatë samitit të 5-të të..

17.03.23 05:15 |
Universiteti i Sofjes

Muaji i Frankofonisë organizohet nga Universiteti i Sofjes

Herën e radhës, Universiteti i Sofjes “Shën Klimenti i Ohrid” do të shënojë Muajin e Frankofonisë dhe Ditën Ndërkombëtare të Frankofonisë 20 Marsin, njoftoi qendra e shtypit e universitetit. Universiteti i Sofjes është midis anëtarëve të..

20.03.21 09:45 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна