Eмисия новини
от 17.00 часа
Mariana Milltenova

Pa mbështetje për ndërmarrjet e vogla ne do të humbasim perimtarinë bullgare

Masa 4.1 për modernizimin e bujqësisë në shumën prej gjysmë miliardë levë të fondeve të BE-së u shërben interesave të një game të caktuar të fermave të mëdha bujqësore. Këtë e tha për BNR Mariana Milltenova, kryetare e Bashkimit Kombëtar të..

21.05.21 11:56 |

Bullgaria po vazhdon të importojë sasi të konsiderueshme prej frutash dhe perimesh

Vetëm 26% e mollëve dhe 36% e domateve të ofruara në tregun bullgar prodhohen në vend. 64 për qind importohen nga Turqia, Greqia dhe Maqedonia Veriore. 55% e trangujve janë prodhim bullgar dhe 45% importohen. 55% e patateve nuk janë bullgare, sipas..

15.04.21 10:19 |

65 për qind e ushqimeve në zinxhirët e shitjes me pakicë është Bullgar

Gati dy të tretat e ushqimeve në zinxhirët kryesorë të shitjes me pakicë në vend është bullgar, sipas Shoqatës për Tregtinë Moderne. Pjesa më e madhe e prodhimit bullgar është te buka dhe produktet prej buke përafërsisht 73 për qind. Në një nga..

07.01.21 11:42 |

Prodhimi i frutave dhe i perimeve në Bullgari është jashtëzakonisht i pamjaftueshëm

Bullgaria është e njohur me frutat dhe perimet e veta të shijshme të cilat i lind toka jonë. Traditat në kopshtarinë bullgare i kanë dhënë bazë këtij sektori në një sërë vendesh të tjera evropiane. Por del se në ditët tona prodhimi i frutave dhe i..

15.10.20 07:05 |

Bullgaria importon frute dhe perime për fabrikat e saj të konservave

Çdo një konservë e tretë bullgare eksportohet, por në të ka gjithnjë e më pak produkte vendase , tregojnë të dhënat e Ministrisë së Bujqësisë për ndërmarrjet përpunuese në vend. Gjatë vitit 2019 vetëm 28% e prodhimit të frutave të..

26.08.20 19:13 |

Protestë paqësore në kufirin me Greqinë

Ditën e hapjes së kufirit tonë me Greqinë zhvillohet një protestë paqësore në pikën kufitare “Kullata”. Ajo u organizua nga pronarët e depove për perime dhe fruta, të cilët që javën e kaluar shprehën pakënaqësi ndaj urdhëresës së Agjencisë Bullgare të..

15.06.20 10:46 |

Frutat dhe perimet e importuara detyrimisht do të kontrollohen për pesticide

Tregtarët, importuesit dhe prodhuesit e frutave dhe primeve nga Bullgaria Jugperëndimore i dërguan një letër të hapur Kryeministri Bojko Borisov, në të cilën insistojnë për takim urgjent me të. Arsyeja për këtë kërkesë është urdhëresa e lëshuar..

11.06.20 13:00 |

Po pritet një rendiment i mirë i qershive në Kjustendill

Qershitë e shkëlqyera nga qyteti Kjustendill tashmë transportohen për në tregjet e të gjithë vendit tonë. Masa të dyfishuara të sigurisë për shkak të pandemisë ka si në kopshtet frutore ashtu dhe gjatë transportimit të frutave. Mbase nuk ka bullgar, i..

01.06.20 11:17 |

Autoritetet stimulojnë shitjen e perimeve dhe frutave bullgare

Nga 15 prill deri më 31 maj zinxhirët tregtarë mund të kërkojnë ndihmë financiare në shitjen e perimeve dhe frutave bullgare. Shuma e caktuar nga Fondi Bujqësia është 2.5 milion euro, 5 milion leva. Të drejtën e ndihmës kanë 122 zinxhirë të vegjël..

15.04.20 10:27 |

Mallrat që nuk do të shiten në tregjet do të blihen nga shteti për shërbimet sociale

Pasi shumë prodhues bujqësor shprehën shqetësim se për shkak të mbylljes së tregjeve kooperative dhe të fermerëve nuk do të arrijnë të realizojnë prodhimin e tyre, kryeministri Bojko Borisov tha se shteti do të blejë mallrat e pashitura për..

12.04.20 12:57 |
Всички новини: днес | вчера