Eмисия новини
от 20.00 часа

Maria Krumova krijon art nga lulet dhe luan muzikë folklorike bullgare

Maria Krumova është një nga të paktat bullgare që niset në ishull jo për të ndjekur ëndrrën e emigrantit, por për dashuri. Gjatë dy viteve të qëndrimit të saj atje ajo ka përjetuar akoma dashuri të mëdha – ndaj luleve në pallatet aristokratike,..

27.02.22 11:45 |

Rosen Genkov: "Kurrë mos lejoni që të thahet rrënja e traditës”

Rosen Genkov është një muzikant i shquar në artin tonë tradicional bashkëkohor. Ai ka lindur në Sofje dhe akoma si fëmijë i njeh këngët e krahinës shope dhe mënyrën e interpretimit në fshatrat e afërta Kokaljane dhe Pançarevo (sot..

14.12.21 07:15 |

Magjia e folklorit bullgar gjallëron në qytetin Burgas

Më 12 shtator, në hapësirën midis Qendrës Kulturore “Kazino Detare” dhe skenën “Kërmilli” në qytetin Burgas, do të gjallërojë spektakli “Shtatë çudirat e Bullgarisë”. Publiku do të mund të shijojë interpretimet e këngëtarëve popullorë dhe të..

12.09.20 06:05 |
Një kuadër nga videoja me interpretim të Stojan Veliçkovit, të xhiruar nga Simon Ljonebah gjatë vitit 1998 në Danimarkë.

Kujtim për këngëtarin folklorik legjendar Stojan Veliçkov

Me mjeshtërinë e vet të përsosur ai ka mahnitur dhe publikun e përkushtuar, dhe atë të paanshëm si tek ne ashtu dhe nëpër botë. Ata, të cilët e kanë dëgjuar dikur thonë se “fyelli i tij nxjerr melodi dhe flet”... Ekzekutimet i tij të tërheqin jo..

16.08.20 05:10 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера