Eмисия новини
от 01.00 часа
Foto: Facebook/BulgarianAntarcticInstitute

"Kuzhina Antarktike" – një histori "e shijshme" për jetën e shkencëtarëve polarë

“Askush nuk është më i madh se buka” thotë një proverb e vjetër bullgare, kurse gjatë këtyre ditëve morëm vesh se kjo mençuri zbatohet me forcë të plotë për zotërinjtë e kontinentit të akullt – shkencëtarët e Antarktidës. Në tregun e librave doli..

20.10.21 07:15 |

Qyteti Sevlievo përsëri kthehet në kryeqytet të kungullit me festë shumëngjyrëshe

Çdo vjeshtë qyteti bullgar Sevlievo në Bullgarinë Qendrore Veriore është mikpritës i një festivali mjaft interesant - Festa e Kungullit, e cila mbledh mijëra banues  dhe miq në qendër të qytetit. Sivjet ngjarja është më 10 tetor dhe përkon me..

10.10.20 06:10 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР