Eмисия новини
от 22.00 часа

Komisioni Evropian nuk është kundër energjetikës bërthamore dhe gazit natyror

Nuk mund të them nëse data 2040 është e mirë për mbylljen e termocentraleve bullgare me qymyr derisa të njihemi me Planin e Rimëkëmbjes. Komisioni Evropian nuk ka asgjë kundër energjetikës bërthamore, por është më i shtrenjtë. Brukseli nuk beson..

15.10.21 11:03 |

Çmimi i gazit natyror bëhet 94.54 leva / MWh pa taksa

Komisioni Rregullator i Energjisë dhe Ujit miratoi çmimin e gazit natyror për tetorin me përmasë 94.54 leva / MWh – pa taksa dhe akcizë. Rritja është me 36.2%. Në vendimin e rregullatorit është shënuar se rritja e çmimit të gazit natyror në tetor..

01.10.21 16:03 |

Inflacioni nuk është i pazakontë në periudhat e rimëkëmbjes nga krizat globale

Çmimi i energjisë elektrike për industrinë arriti 300 leva (rreth 150 euro) për një megavat-orë, vetëm katër ditë pas betimit të qeverisë së tretë teknike brenda mandatit të Presidentit Rumen Radev. Sipas kryeministrit Stefan Janev, qeveria po..

28.09.21 07:15 |

Çmimi i gazit natyror rritet me gati 20 për qind

Rritet çmimi i gazit natyror me gati 20.5 për qind që nga 1 shtatori. Këtë e vendosi rregullatori energjetik. Kështu, këtë muaj karburanti blu do të kushtojë 69 leva dhe 40 stotinka (35.50 euro) për megavat orë pa tarifa dhe taksa. Drejtori..

01.09.21 16:06 |

Pritet që “Rryma Ballkanike” të shlyhet për 10 vjet

Bullgaria ka një nga çmimet më konkurruese të gazit natyror në Evropë. Ata janë më të ulët sesa ata në tregun e aksioneve dhe kjo ndodhi falë kushteve të rinegociuara me “Gazprom” dhe kontratës me Azerbajxhanin, tha Ministrja e Energjetikës..

05.02.21 16:13 |

Rritje e re e çmimit të gazit natyror

Që nga sot çmimi i gazit natyror rritet me 10%. Këtë e vendosi rregullatori i energjisë. Kështu këtë muaj një megavat orëe karburantit blu do të kushtojë 12.27 euro. Në këtë çmim nuk janë përfshirë taksat dhe tatimet. Kjo nuk do të ndryshojë çmimet..

01.10.20 17:20 |

Ulet çmimi i ngrohjes qendrore për periudhë të shkuar

Me afro 10 për qind ulet ngrohja qendrore me datë të shkuar për periudhën gusht 2019 – mars 2020. Këtë e evidentoi Komisioni për Rregullim Energjetik dhe Ujor. Rillogaritja e faturave u imponua për shkak të çmimeve më të ulëta të gazit natyror..

10.06.20 16:23 |

"Bulgargaz” duhet të rimëkëmbë shumat e klientëve për shkak të çmimit të ulët të gazit

Çmimi i gazit natyror është 53% më i ulët në krahasim me një vit përpara. Këtë e bëri të ditur Kryeministri Bojko Borisov në një mbledhje të jashtëzakonshme të qeverisë. Në mbledhje u mor vendim që operatori bullgar i gazit “Bulgargaz” t’iu kthejë..

08.06.20 11:36 |

“Bulgargaz" llogariti shumat të cilat duhet t’u kthejë klientëve të vet

Operatori bullgar i gazit “Bulgargaz” u ka dërguar klientëve të vet projekte të marrëveshjeve me shumat e llogaritura që duhet të kthehen nga ana e kompanisë në kuadrin e marrëveshjeve për furnizim të gazit natyror për periudhën nga gushti 2019..

03.06.20 10:36 |

Qendra ndarëse Ballkan ofron çmime konkurruese të gazit rus

Pasi rregullatori bullgar miratoi uljen e çmimit të gazit të importuar natyror me më se 42 për qind në bursën bullgare të gazit u arrit çmim nën atë të gazit rus. Qendra ndarëse Ballkan e cila realizon tregti me gaz njoftoi, se u arrit kontratë për 12.5..

02.04.20 09:08 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР