Eмисия новини
от 08.00 часа
Presidenti Rumen Radev

Presidenti Rumen Radev: Që nga zgjimi ynë varet se si do të duket Bullgaria nesër

“Sivjet shoqëria jonë braktisi indiferencën dhe çdo qytetar i lirë u shndërrua në iluminist”, vë në dukje Presidenti Rumen Radev në deklaratën e tij ndaj mediave me rastin e Ditës së Iluministëve Bullgarë. Ai nënvizon se që nga zgjimi ynë..

01.11.20 12:28 |

Gazetarët bullgarë ankohen nga presioni politik

U mbajt studimi i pestë për ndjenjën e lirisë së fjalës në vend, i zhvilluar nga Asociacioni i Gazetarëve Evropianë, me përkrahjen financiare të Ambasadës së Vendeve të Ulëta. 70% e gazetarëve të anketuar thonë se presioni i jashtëm mbi ta..

09.10.20 17:34 |

Media të njohura izraelite popullarizojnë fytyrën e panjohur të turizmit bullgar

Grupi i gazetarëve, i cili ka mbërritur me fluturimin e parë nga seria e fluturimeve çartër të rifilluara në mes të muajit gusht, ka bërë një vizitë-shëtitje nëpër vendet më të shquara në Bullgari, që të mund t’i prezantojë para bashkatdhetarëve të..

05.09.20 05:10 |
Dunja Mijatovic

Këshilli i Evropës: Autoritetet bullgare të hetojnë dhunën ndaj gazetarëve

“Jemi të shqetësuar për njoftimet e shumta për dhunë policore kundër gazetarëve gjatë demonstratave në Sofje”, deklaroi Dunja Mijatovic, komisare e Këshillit të Evropës për të drejtat e njeriut në sajtin e institucionit. “Njoftohet për..

03.09.20 18:08 |
Kryetari i Asociacionit të Mediave Bullgare nëpër Botë dhe drejtor i përgjithshëm i Agjencisë Telegrafike Bullgare Maksim Minçev mbylli zyrtarisht Takimin e 15-të Botëror të Mediave Bullgare, i cili u mbajt në Tiranë

Takimi botëror i mediave bullgare vuri në rendin e ditës çështje kyçe për diasporën bullgare

Në më se 40 shtete nga Evropa, Amerika Veriore dhe Jugore botohen gazeta, revista dhe ueb sajte të cilët janë të orientuara ndaj diasporës bullgare. Përfaqësues të tyre bashkë me gazetarë nga Bullgaria, diskutuan në kryeqytetin e Shqipërisë Tiranë..

25.11.19 14:25 |

Në Tiranë fillon Takimi Botëror i Mediave Bullgare

"Mediat dhe prioritetet kombëtare"– me këtë moto do të zhvillohet Takimi i XV-të i Mediave Bullgare, i organizuar nga Agjencia Telegrafike Bullgare dhe Asociacioni i Mediave Bullgare në Botë nga 22 deri më 25 nëntor në kryeqytetin shqiptar..

22.11.19 14:01 |
Radan Kënev

Për ryshfetet që jepen në mediat përdoren madje fonde nga BE-ja

Eurodeputeti bullgar Radan Kënev tregoi arsyet, të cilat çojnë në ambientin e pasigurt për gazetarët në Bullgari. Këto janë censura, vetë-censura e pronarëve të mediave, të cilët janë gati të largojnë nga puna gazetarët e tyre më të mirë, presioni..

14.11.19 11:50 |
Kuvendi i Republikës së Bullgarisë

Kryeprokurori do të prezantojë në Kuvend të dhënat mbi kazusin me BNR-në

Prokurori i Përgjithshëm Sotir Cacarov është ftuar për dëgjim më 10 tetor në mbledhjen tjetër të Komisionit të përkohshëm parlamentar për sqarimin e rrethanave dhe fakteve të lidhura me ndërprerjen e transmetimit të programit qendror të Radios..

03.10.19 17:36 |
Godina e BNR-së

Komisioni Parlamentar: Kontrolli i Lartë i Shtetit duhet të bëjë auditim të menaxhimit të BNR-së

Komisioni Parlamentar për Kulturën dhe Mediat miratoi projektvendimin e parashtruar nga partia GERB për kryerjen e auditimit të Radios Kombëtare Bullgare nga ana e Kontrollit të Lartë të Shtetit. Auditimi do të jetë për periudhën nga 1 janari..

26.09.19 17:41 |

Një radio-program i cili e bën jetën më të mirë

Besojmë se krijimi i një mjedisi të afërt me atmosferën e shtëpisë ose me këtë të klubit për fëmijë, do të ketë një ndikim shumë pozitiv mbi pacientët e vegjël të spitaleve , thonë kolegët nga programi muzikor “Kasta Diva” i Radios Kombëtare..

03.09.19 15:52 |
Всички новини: днес | вчера