Eмисия новини
от 21.00 часа

"Amnesty International" me një diagnozë të pamëshirshme për lirinë e medias në vendin tonë

"Liria e mediave u përkeqësua edhe më shumë kur autoritetet vunë në shënjestër gazetarët dhe kritikët dhe fillian represione kundër protestave anti-qeveritare," thotë Amnesty International në raportin e tyre ndërkombëtar mbi gjendjen e të drejtave..

07.04.21 14:36 |

A do të ketë garanci evropiane për gazetari me vlerë në Bullgari?

Eurodeputetja bullgare Elena Jonçeva për rezolutën evropiane, në të cilën vihen në dukje provat dhe përpjekjet e disa vendeve anëtare të mbysin mediat kritike dhe të pavarura. Mjetet evropiane nuk duhet të shkojnë në mediat e kontrolluara nga qeveria,..

01.12.20 11:45 |

Si fjala e lirë mbeti një ëndërr e parealizuar për demokracinë bullgare

Në Bullgari data 10 nëntor 1989 konsiderohet si fillimi  i tranzicionit nga socializmi drejt demokracisë. Pasojnë 3 dekada të një rregullimi të ngadaltë të shoqërisë bullgare. Gëzimi fillestar dhe shpresa për një jetë më të mirë pak nga pak i lënë..

12.11.20 06:10 |

1 nëntori është dhe dita e gazetarisë në Bullgari

Më 1 nëntor sipas traditës festohet Dita e Gazetarisë Bullgare. Festa shënohet që nga viti 1907 në ditën e festës kishtare të mrekullibërësve Kozma dhe Damjan , të zgjedhur si ditë të shoqatës së parë gazetareske në Bullgari - Shoqata e Gazetarëve të..

01.11.20 06:05 |

Gazetarët bullgarë ankohen nga presioni politik

U mbajt studimi i pestë për ndjenjën e lirisë së fjalës në vend, i zhvilluar nga Asociacioni i Gazetarëve Evropianë, me përkrahjen financiare të Ambasadës së Vendeve të Ulëta. 70% e gazetarëve të anketuar thonë se presioni i jashtëm mbi ta..

09.10.20 17:34 |
Borjana Xhambazova

Një bullgare është ndër mbajtësit e dekoratës "Pulitzer"

Gazetarja bullgare Borjana Xhambazova është ndër mbajtësit e çmimit “Pulitzer” për gazetari ndërkombëtare, njoftuan nga Asociacioni i Gazetarëve Evropianë në Bullgari. Ajo është dekoruar si pjesë e ekipit, i cili ka punuar mbi projektin “Lufta e..

05.05.20 18:07 |
Veneta Pavllova

Gazetarja Veneta Pavllova me dekoratë të BNR-së

Me rastin e përvjetorit të 84-të të Radio Bullgarisë, redaktorja shumëvjeçare Veneta Pavllova mori çmimin “Numër 1 i Radio Bullgarisë” në vitin 2019 . Ajo shkruan artikuj në fushën e trashëgimisë kulturore-historike. Ka mbaruar..

21.02.20 18:32 |
Kryetari i Asociacionit të Mediave Bullgare nëpër Botë dhe drejtor i përgjithshëm i Agjencisë Telegrafike Bullgare Maksim Minçev mbylli zyrtarisht Takimin e 15-të Botëror të Mediave Bullgare, i cili u mbajt në Tiranë

Takimi botëror i mediave bullgare vuri në rendin e ditës çështje kyçe për diasporën bullgare

Në më se 40 shtete nga Evropa, Amerika Veriore dhe Jugore botohen gazeta, revista dhe ueb sajte të cilët janë të orientuara ndaj diasporës bullgare. Përfaqësues të tyre bashkë me gazetarë nga Bullgaria, diskutuan në kryeqytetin e Shqipërisë Tiranë..

25.11.19 14:25 |

Në Tiranë fillon Takimi Botëror i Mediave Bullgare

"Mediat dhe prioritetet kombëtare"– me këtë moto do të zhvillohet Takimi i XV-të i Mediave Bullgare, i organizuar nga Agjencia Telegrafike Bullgare dhe Asociacioni i Mediave Bullgare në Botë nga 22 deri më 25 nëntor në kryeqytetin shqiptar..

22.11.19 14:01 |
Radan Kënev

Për ryshfetet që jepen në mediat përdoren madje fonde nga BE-ja

Eurodeputeti bullgar Radan Kënev tregoi arsyet, të cilat çojnë në ambientin e pasigurt për gazetarët në Bullgari. Këto janë censura, vetë-censura e pronarëve të mediave, të cilët janë gati të largojnë nga puna gazetarët e tyre më të mirë, presioni..

14.11.19 11:50 |
Всички новини: днес | вчера