Eмисия новини
от 03.00 часа

Qeveria shpalli një sërë masash kundër krizës

Zero për qind TVSH për bukën për një vit, përditësimi i pensioneve me rreth 20 për qind nga 1 korriku dhe lehtësime më të larta tatimore për familjet me fëmijë – këto janë disa nga masat e përfshira në të ashtuquajturën paketa kundër krizës e..

18.05.22 11:11 |

Rritja e çmimit të gazit natyror jo vetëm që do të sjellë falimentimin e ndërmarrjeve, por do të rrënojë edhe një pjesë të madhe të bullgarëve

Pas refuzimit të qeverisë bullgare për të paguar gazin natyror rus në rubla, vendimi i Moskës për të pezulluar furnizimet nuk vonoi. Por, kjo e vuri kabinetin e Kryeministrit Kiril Petkov në një sprovë jashtëzakonisht të vështirë me një përfundim të..

07.05.22 09:15 |

Çmimi i gazi natyror po rritet me 13% dhe përshpejton inflacionin

Që nga prilli, çmimi i gazit natyror do të rritet me rreth 13% në vend të 58% të kërkuara nga Bulgargaz, tregojnë vlerësimet e Komisionit Rregullator të Energjisë dhe Ujit. Rritja përfundimtare do të bëhet e qartë më 1 prill. Në shkurt 2022,..

30.03.22 13:50 |

Çmimi i gazit natyror nuk do të rritet me 58%

Çmimi i gazit natyror nuk do të rritet me 58% në prill, siç parashikoi Bulgargaz. Këtë e garantoi kryetari i Komisionit Rregullativ për Energjinë dhe Ujin, Stanisllav Todorov, duke iu referuar çmimeve në bursa që janë qetësuar ditët e fundit...

15.03.22 15:33 |
Aleksandër Nikollov në Baku

Bullgaria mbështet zgjerimin e furnizimeve me gaz nga Azerbajxhani

Gazi natyror do të luajë një rol të rëndësishëm në procesin e dekarbonizimit në Evropën Juglindore dhe do të kontribuojë drejtpërdrejt në tranzicionin e shpejtë të energjisë. Këtë e deklaroi Ministri i Energjisë Aleksandër Nikollov para..

04.02.22 18:05 |

Gazi natyror më i lirë që nga sot me 17.64%

Sipas një vendimi të Komisionit për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit, gazi natyror nga sot do të jetë më i lirë me 17.64%. Kështu, në muajin shkurt, gazi natyror do të kushtojë 109.88 leva për një megavat-orë pa tarifa dhe taksa, ose 56.18 euro për një..

01.02.22 16:37 |

Gazi natyror shtrenjtohet nga 1 janari

Nga 1 janari gazi natyror do të shtrenjtohet ndjeshëm më shumë se 14.5 për qind e parashikuar. Kjo u bë e qartë në diskutimin publik në Komisionin për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit. Kryetari i rregullatorit Ivan Ivanov theksoi si shkak kryesor..

29.12.21 12:44 |
Presidenti Radev

Bullgaria këmbëngul që gazi dhe energjia bërthamore të njihen si të qëndrueshme

Bullgaria, së bashku me disa vende të tjera, përfshirë Francën, do të insistojnë urgjentisht që energjia bërthamore dhe prodhimi i energjisë bërthamore nga gazi natyror të njihen dhe të përfshihen në listën e aktiviteteve ekonomike të qëndrueshme..

21.10.21 18:58 |

Bullgaria kërkon financim të gjelbër për energjinë bërthamore në BE

Franca, Bullgaria dhe 8 vende të tjera të BE -së po dalin me një nismë të përbashkët në mbështetje të energjisë bërthamore, bëri të ditur agjencia AFP. Ajo do të luajë një rol të rëndësishëm në luftën kundër ngrohjes globale dhe "do të mbrojë..

11.10.21 14:45 |

“Gazprom” drejton furnizimet në Hungari përmes “Rrymës Ballkanike”, duke anashkaluar Ukrainën

Nga 1 tetori "Gazprom" ndaloi transitin e gazit natyror në Hungari dhe Kroaci përmes territorit të Ukrainës dhe ridrejtoi furnizimet përgjatë trasenë e gazsjellësit “Rryma Ballkanike”. Deri më tani gazi natyror arrinte në Hungari përmes Ukrainës. Nga..

01.10.21 19:31 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера