Eмисия новини
от 16.00 часа

Bullgaria mund të refuzojë qasjen në gazsjellësin “Rryma Ballkanike”

Bullgaria mund të refuzojë akses në infrastrukturën e gazsjellësit “Rryma Ballkanike”. Këtë e regjistruan deputetët në ndryshimet përfundimtare të Ligjit për Energjetikën. Mundësia që vendi ynë të refuzojë qasje në tubacionin e gazit lidhet me..

21.01.21 17:54 |

Ne sigurojmë diversifikim të plotë për brezat që do të vijnë

Bullgaria ka një “nivel të ri të sigurisë së furnizimit” të gazit natyror dhe po bën investime të mëdha në energji për të qenë një “vend gjeostrategjik dhe për të tranzituar 100 për qind përmes infrastrukturës bullgare". Këtë e tha Kryeministri Bojko..

01.01.21 15:32 |

Bullgaria pret diversifikim energjetik nga 1 janari 2021

Nga 1 janari 2021 në Bullgari do të hyjë gazin azerbajxhanas dhe kështu vendi do të arrijë diversifikimin e plotë të furnizuesve energjetikë. Këtë e tha Kryeministri Bojko Borisov i cili bashkë me Ministren e Energjetikës Temenuzhka Petkova..

16.11.20 15:18 |
Ministrja Petkova

Bullgaria ka diskutuar “Rrymën Ballkanike” me SHBA-në

Shtetet e Bashkuara janë partneri ynë strategjik dhe ne kemi një dialog strategjik në fushën e energjisë. Për 5 vjet kemi bërë një hap serioz në diversifikimin e burimeve të furnizimit me gaz, tha Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova për..

09.11.20 09:34 |

TASS njoftoi se ndërtimi i gazsjellësit Rryma Ballkanike është përfunduar

Ndërtimi i tubacionit të gazit “Rryma Ballkanike” ka përfunduar në të vërtetë – segmentet bullgare dhe serbe janë të lidhura, njoftoi agjencia ruse TASS, pa përmendur burimin e saj. Sipas të njëjtit burim, i cili merr pjesë në ndërtim, ceremonia..

09.11.20 09:01 |

Sipas SHBA-së Centrali Atomik “Belene” dhe “Rryma ballkanike” nuk sigurojnë diversifikim të Bullgarisë

SHBA-ja mbajnë pozitën e tyre kundër ndërtimit të zgjatjes së “Rrymës Turke” në Bullgari dhe të Centralit Atomik Elektrik “Belene”. Këtë e tha Fransis Fanën ndihmës sekretar i shtetit në Zyrën e Resurseve Energjetike pranë Departamentit të Shtetit..

01.10.20 18:54 |

Kryeministri inspektoi nga ajri “Rrymën Ballkanike”

Kryeministri Bojko Borisov bashkë me zëvendës ministrin e Ministrisë së Naftës të Mbretërisë së Arabisë Saudite Abdullah Allsaadun dhe ministren e energjetikës Temenuzhka Petkova inspektoi me helikopter ndërtimin e gazsjellësit “Rryma Ballkanike”...

23.09.20 13:03 |

Autostrada për në Serbi do të jetë gati para afatit

Në kuadrin e Forumit Strategjik në qytetin slloven Bled kryeministri Bojko Borisov bisedoi me presidentin serb Aleksandër Vuçiç. Po vazhdojmë punën e ndërtimit të autostradës “Evropa” drejt Kallotina dhe të gazsjellësit “Rryma Ballkanike”. Ato janë..

31.08.20 13:38 |
Bojko Borisov

Bojko Borisov: “Bëjmë çmos për të rinjtë”

“Aktualisht po krijojmë infrastrukturën e rajonit verior dhe veriperëndimor të Bullgarisë. Çdo muaj shihet avancimi i autostradës “Hemus”. E gjithë kjo bëhet për të rinjtë”. Këtë e tha kryeministri Bojko Borisov, i cili inspektoi ndërtimin e..

29.07.20 15:49 |

Incident në trasenë e gazsjellësit Bullgari-Greqi

Për një incident në trasenë e gazsjellësit Bullgari-Greqi në rajonin e fshatit Kullata njoftuan nga Ministria e Energjetikës. Nuk ka njerëz të dëmtuar. Nga “Bulgartransgaz” kanë filluar të ndërrojnë tubacionet e amortizuara. Nuk ka ndotje të..

27.07.20 17:40 |
Всички новини: днес | вчера