Eмисия новини
от 15.00 часа
Darka e Fundit nga Mërkviçka

E Enjtja e Madhe, dita e katërt e Javës së Madhe

Sot është E Enjtja e Madhe, dita e katërt e Javës së Madhe. Kjo ditë lidhet me Darkën e Fundit në të cilën u vendos fshehtësia e Kungimit të Shenjtë. Përderisa apostujt po hanin Krishti e mori bukën, e bekoi, e theu, ua shpërndau dishepujve të Tij..

29.04.21 07:30 |

Akademia Ushtarake Mjekësore bëri thirrje për dhurimin e gjakut

Akademia Ushtarake Mjekësore në Sofje u bëri thirrje qytetarëve, gjendja shëndetësore e të cilëve lejon, të ndihmojnë dhe të dhurojnë gjak falas. Nga qendra mjekësore garantojnë që të gjitha masat antiepidemike respektohen në qendrën e gjakut...

22.03.21 14:04 |

Bllokimi i vaksinës AstraZeneca gjithashtu ndaloi regjistrin e vaksinimit

Vendimi për të ndaluar vaksinimin me Astra Zeneca është për shkak të një rasti fatal të një gruaje 57-vjeçare me shumë sëmundje shoqëruese. Ne jemi duke pritur për përfundimin e mjekëve ligjorë, por kategorikisht nuk ka formim të mpiksjes së..

12.03.21 15:47 |
Selim Hoxhaj

Konsulli i Nderit i Bullgarisë në Shqipëri u dekorua me shenjen e lartë “Dega e dafinës së artë”

Konsulli i Nderit i Republikës se Bullgarisë në Shqipëri Selim Hoxhaj u dekorua me shenjën më të lartë të nderit të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Bullgarisë “Dega e dafinës së artë”. Dekorata i jepet atij për përpjekjet që bën në..

08.03.21 14:05 |

Priftërinjtë hyjnë në repartet Covid për t’u dhënë kurajë të sëmurëve

Në kishat e kryeqytetit “Lindja e Krishtit” dhe “Shën Joan Rillski” u kryen mesha për bekimin e vajit për shëndetin e të sëmurëve nga koronavirusi. Priftërinj nga Sofja të cilës e kaluan sëmundjen kanë ndërmend që nga 20 dhjetor deri më 23..

20.12.20 11:51 |

Qindra ushtarakë u përfshinë në fushatën për dhurimin e gjakut

Afro 400 ushtarakë kanë dhuruar gjak falas vetëm gjatë muajit të fundit, duke ndihmuar në këtë mënyrë për shpëtimin e jetëve njerëzore, bëri të ditur Akademia Ushtarake-Mjekësore në Sofje. Dhurimi i gjakut zhvillohet në kuadrin e fushatës..

06.10.20 10:51 |

Ata të cilët kanë qenë të sëmurë nga Covid-19 kanë në gjakun e vet ilaç

Shoqata “Mjekim i Covid-19 me plazmë rekonvelescente” fillon fushatë kombëtare, që ta popullarizojë metodën, e cila ndikon mirë mbi të infektuarit me koronavirus, tha për BNR dr. Pavlina Mihajllova, kryetare e shoqatës. Që të jetë i..

17.09.20 13:30 |

Shënojmë Ditën Botërore të Dhurimit të Gjakut

Sivjet Dita e Dhurimit të Gjakut kalon me moton “Dhuro gjak, bëje botën një vend më të mirë për të jetuar”. Afro 170 000 veta në Bullgari kanë dhuruar gjak gjatë vitit të kaluar. Mirëpo, që nga fillimi i vitit ka një ulje të madhe të numrit..

14.06.20 13:44 |

Numri i dhuruesve të gjakut në Bullgari u ul në mënyrë drastike

Të gjitha qendrat e hematologjisë së transfuzionit në Bullgari alarmojnë për uljen e numrit të dhuruesve të gjakut. Vetëm në Sofje për periudhën nga 1 deri më 15 mars numri i dhuruesve të gjakut ishte 1138 veta. Në krahasim me të njëjtën periudhë..

21.03.20 10:40 |
Всички новини: днес | вчера