Eмисия новини
от 01.00 часа

Shumica e nxënësve të shkollës së mesme në Bosilegrad dëshirojnë të studiojnë në Bullgari

Pothuajse të gjithë 50 maturantët që mbarojnë shkollën e mesme në Bosilegrad dëshirojnë të vazhdojnë arsimin në një nga universitetet në Bullgari. Këtë e tregojnë rezultatet e një sondazhi të kryer ndër maturantët në të vetmen shkollë të..

12.04.21 07:20 |

Bullgaria shënon Ditën Botërore të Meteorologjisë

Për herë të 60-të në 23 mars në Bullgari shënohet Dita Botërore e Meteorologjisë. Vëzhgimet e para sistematike meteorologjike në territorin e Bullgarisë së sotme filluan në vitin 1860, kur stacioni i parë meteorologjik u instalua në Konsullatën..

23.03.21 11:22 |

Nxënësit në klasën e 5-të, të 10-të dhe të 11-të kthehen në dhomat e klasës

Nga sot deri më 2 mars, rikthehet trajnimi ballë për ballë i nxënësve nga klasa 5, 10 dhe 11, nxënësit nga faza fillestare gjithashtu mbeten në klasa. Gjatë kësaj kohe, klasat e tjera të shkollës së mesme dhe të gjimnazeve - klasat 6, 7, 8, 9 dhe 12, do..

18.02.21 08:50 |
Ekaterina Zaharieva

Ne po i japim Kroacisë 100 000 euro për të rivendosur ndërtesa që lidhen me historinë e Bullgarisë

Bullgaria deklaroi gatishmërinë e vet për të siguruar ndihmë materiale dhe fizike për Kroacinë. Dy kamionë me ujë mineral nisen për në Zagreb nga Bullgaria. Zjarrfikësit bullgarë dhe Kryqi i Kuq janë gjithashtu të gatshëm të ofrojnë mbështetje...

30.12.20 14:11 |

Gjimnazistët bullgarë tashmë mësojnë në “re”

“Ne jo vetëm i mësojmë mësimet tona, por i përjetojmë!” – pohojnë nxënësit nga Gjimnazi i dytë i gjuhës angleze i kryeqytetit “Thomas Jefferson” Që prej 2 vitesh shkolla elitare është një shkollë referente Google, si pjesë e programit botëror “Shkolla në..

09.11.20 09:37 |
Anhell Santamarija

Festival shkollor i teatrit spanjoll në Sofje

Më 21 dhe 22 shkurt Sofja është organizatore e edicionit të 21-rë të Festivalit Kombëtar Shkollor të Teatrit Spanjoll. Sivjet në këtë veprimtari prezantohen 20 grupe teatrore nga 14 gjimnaze me mësimdhënie të gjuhës spanjolle. Në program u përfshin vepra të..

21.02.20 09:57 |
Всички новини: днес | вчера