Eмисия новини
от 11.00 часа

Kënde për historinë bullgare do të ketë në 7 shkolla moldaviane

Dashuria, patriotizmi dhe krenaria për të përcaktuar veten si bullgarë janë karakteristike për bashkatdhetarët tanë në të gjithë botën. Është tepër prekëse kur dëgjosh sesi u dridhet zëri i tyre kur flasin për Nënën Bullgari. Me një ngazëllim të..

08.03.21 07:15 |

Fillon fushata paraelektorale në Bullgari

Që sot, Bullgaria zyrtarisht është në një garë zgjedhore. Ajo vazhdon 29 ditë dhe përfundon në orën 24.00 në mesnatë më 2 prill 2021, tregon vendimi i Komisionit Qendror Zgjedhor. 24 orë përpara zhvillimit të zgjedhjeve parlamentare më 4 prill..

05.03.21 05:05 |

Disa autorë ballkanikë shkruan një Libër të Bardhë për mosmarrëveshjen gjuhësore midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut

Sot në klubin e shtypit të Agjencisë Telegrafike Bullgare (BTA) do të prezantohet një Libër i Bardhë për mosmarrëveshjen gjuhësore midis Bullgarisë dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut . Studimi u krye nga tre autorë maqedonas, tre..

15.02.21 05:45 |

Në Shtip duan ta mësojnë gjuhën bullgare

Kryetari i Bashkisë së Shtipit të Maqedonisë së Veriut dr. Sasho Nikollov deklaroi se nuk ka asgjë kundër mësimit fakultativ të gjuhës bullgare në shkollat vendase. Në frymën e fqinjësisë së mirë dhe komunikimit të mirë ai e ka bërë këtë propozim..

10.02.21 18:35 |
Svetosllav Ivanov dhe Sergej Grineveckij

Në Odesë do të hapet një shkollë bullgare

Kryetari i Administratës Rajonale të Odesës Sergej Grineveckij përkrahu idenë për hapjen e një shkolle bullgare në Odesë të Ukrainës në takimin me konsullin tonë të përgjithshëm Svetosllav Ivanov, bëri të ditur Ministria bullgare e Punëve të..

30.01.21 13:25 |

Politika për bullgarët jashtë shtetit me një shikim drejt vitit 2021

Viti 2020 ndikoi mbi marrëdhëniet me bashkatdhetarët tanë jashtë shtetit, tha Nënpresidentja Ilijana Jotova. Në një intervistë për Radio Bullgarinë ajo u bëri pasqyrë politikave të institucionit presidencial për bullgarët nëpër botë. “Gjatë muajve të..

01.01.21 09:05 |

Bullgarët e vegjël në Vjenë do të lexojnë libra në gjuhën e nënës në një bibliotekë të re

Me Vitin e Ri në Vjenë do të hapë dyer dhe biblioteka e parë me libra bullgarë për fëmijët. Kështu, në botën imagjinare të klasikëve vendas, fëmijët do të përjetojnë histori përrallore nga tokat tona, kurse përmes shprehjes letrare papritmas do të..

23.12.20 06:15 |

Të rinj nga katër kontinentet do të recitojnë vjersha bullgare në ditën e Krishtlindjes

Mariano nga Peruja ëndërron që ndonjë ditë të vendoset në bregdetin bullgar të Detit të Zi. Kurse Lara nga Portugalia ka dëshirë të marrë pjesë në leksionet në ndonjë universitet bullgar. Por, që të mund të lëvizin planet e veta që të dy kanë nevojë prej..

22.12.20 07:10 |

Bullgarët në Reading po përgatiten për Krishtlindjet dhe Vitin e Ri

Kur Viktoria Vllahovska transferohet në qytetin Reading - në Britaninë e Madhe, kupton se shkolla bullgare, në të cilën do të shkojë vajza e saj që të mësoj gjuhën e vet amtare, është më shumë se një orë larg. Diaspora bullgare në Reading është e madhe,..

21.12.20 13:39 |

Nora Mihajllova hap dyer midis kulturave të ndryshme

Të jesh bashkëshorte e një diplomati nuk është detyrë e lehtë. Deri diku kjo është edhe fat, edhe mision në realizimin e lidhjes midis kulturave të ndryshme. Kështu e sheh rolin e vet Nora Mihajllova, e cila përveç se e prezanton vendin tonë në rrethet..

14.12.20 06:10 |
Всички новини: днес | вчера