Eмисия новини
от 14.00 часа

47 000 gra janë vaksinuar me dozën e parë të “AstraZeneca”

Gratë e vaksinuara me dozën e parë të vaksinës AstraZeneca kundër koronavirusit në vendin tonë numërojnë gati 47 mijë, ndërsa numri i përgjithshëm i atyre të imunizuar me preparatin e Oksfordit është rreth 238 000, bëri të ditur Ministria e..

13.04.21 12:48 |
Basorelievi me Vojvoden Sirma dhe çetën e saj, një pjesë prej skulptorëve me luanë në Shkup

Gratë bullgare në luftërat për çlirim kombëtar

Të panumërt janë heronjtë të cilët kanë dhënë jetën e tyre për lirinë e Bullgarisë. Mes tyre nuk janë të pakta dhe bullgaret - heroina, të cilat jo vetëm se kanë ndihmuar baballarët, burrat, vëllezërit dhe djemtë e tyre gjatë kohës së luftërave, por kanë..

03.03.21 07:05 |

Pjesëmarrja e Ambasadës Shqiptare në Sofje në nismën “Ambasador për një ditë”

Për vitin e tretë me radhë Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Bullgari ishte pjesë e nismës “Ambasador për një ditë”. Në kuadrin e iniciativës Ambasada Shqiptare në Sofje organizoi dy aktivitete kushtuar fuqizimit të femrave..

26.02.21 18:43 |

Gratë e Sofjes – origjinale dhe të ndryshme

Cila është gruaja më e paharrueshme e Sofjes? Përgjigje të kësaj pyetjeje po kërkon fotografi Vihren Georgiev nëpërmjet një projekti, ku grumbullon shumë fytyra femërore, të cilat i ka hasur rastësisht apo jo në kryeqytet. “Gratë e Sofjes” u publikua..

12.01.21 14:48 |

Çdo vit mbi 1 000 000 gra bullgare i nënshtrohen dhunës

Më 25 nëntor e gjithë bota shënoi Ditën Ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj grave. Data është e caktuar nga Asambleja e Përgjithshme e Këshillit të Përgjithshëm të OKB-së gjatë dhjetorit të vitit 1999. Atëherë Organizata Botërore u bën thirrje..

26.11.20 13:25 |

Tanja Glluhçeva për fytyrën tjetër të Amerikës Jugore

Karnavali në Rio, ujëvarat në Iguazu, shkretëtira Atacama...Të shumta janë kureshtjet natyrore, të cilat gjatë viteve të fundit gjithnjë e më fort i tërheqin bullgarët drejt Amerikës Jugore. Turisti i organizuar më shpesh shikon fytyrën romantike të..

04.11.20 06:05 |

Tre kombësi me një ekspozitë të përbashkët për gratë – heroina

Qendra çeke në Sofje prezanton tre projekte - nga Çekia, Sllovakia dhe Bullgaria, të lidhura me personazhet e grave - të dashura dhe kontradiktore, të nderuara dhe të urryera, por të cilat kanë lënë gjurmë në histori dhe i kanë dhënë mundësi gjysmës së..

17.10.20 06:05 |
Alla Georgieva

Imazhi i gruas përmes shikimit të industrisë bashkëkohore dhe reklamës

Piktorja Alla Georgieva është një nga themelueset e grupit artistik të grave “Tetë mars”, i cili përmes eventeve të veta artistike provokon diskutime të lidhura me temat për feminizmin dhe orientimin seksual. Me ekspozitën “Muzeu i gruas” Alla..

07.06.20 06:40 |

Terapitë jo invazive e ndihmojnë shëndetin e grave

Në Bullgari marsi konsiderohet si muaji i grave, dhe kjo jo vetëm për shkak të faktit se e lidhim me paralajmëruesen e pranverës Gjysha Marta ose me festën e grave 8 mars. Në vetëdijen kolektive të bullgarëve ndryshimet e shpeshta në kohë gjatë muajit..

06.03.20 11:15 |

Bullgaria është në krye të BE-së sipas numrit të grave që punojnë në shkencë dhe në inxhinieri

Bullgaria është në krye të BE-së sipas numrit të grave që punojnë në shkencë dhe në inxhinieri tregon një analize e Evrostatit për vitin 2018. Në po atë vit nga pothuajse 15 milion shkencëtarë dhe inxhinierë në mbarë BE-në 59 për qind ishin meshkuj, ndërsa..

11.02.20 13:47 |
Всички новини: днес | вчера