Eмисия новини
от часа

Bullgaria rrit pjesëmarrjen e saj në Bankën e Detit të Zi

Parlamenti miratoi një rritje të aksioneve të Bullgarisë në kapitalin e Bankës së Detit të Zi për Tregtinë dhe Zhvillimin. Bordi i Guvernatorëve të Bankës së Detit të Zi miratoi në fillim të vitit 2023 një strategji për të rritur kapitalin deri në..

26.01.23 11:59 |

Bullgaria iu bashkua Bordit të Guvernatorëve të ANEA

Bullgaria u zgjodh anëtare e Bordit të Guvernatorëve të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike për periudhën 2022-2024, njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme. Bullgaria fitoi të drejtën e votës në organin kryesor politik që merr vendime kyçe..

29.09.22 18:55 |
Ljubomir Karimanski

Parlamenti nuk zgjodhi guvernator të Bankës Popullore Bullgare

Parlamenti nuk e miratoi Ljubomir Karimanskin si guvernator të Bankës Popullore Bullgare - BNB. Ai ishte kandidati i vetëm i partisë “Ka një popull të tillë”, një nga katër partitë në pushtet. Pro votuan 58 deputetë, kundër 36 dhe abstenuan 84...

15.04.22 14:24 |
Toshko Jordanov

Këshilli i koalicionit qeverisës nuk zgjidhi mosmarrëveshjet e brendshme

Formacionet e koalicionit të katërpalësh në pushtet mbajtën Këshillin e Koalicionit. Kryetari i “Ka një popull të tillë” Toshko Jordanov deklaroi pas këshillit se partia nuk do të heqë dorë nga kandidati për guvernator të Bankës Popullore..

11.04.22 10:49 |

Koalicioni qeverisës nuk është i bashkuar për shefin e ardhshëm të Bankës Kombëtare Bullgare

Afati për paraqitjen e propozimit për guvernator të ri të Bankës Kombëtare Bullgare - BNB skadon më 23 mars. Partia në pushtet “Po e vazhdojmë ndryshimin” propozon kryetarn e grupit parlamentar të partisë Andrej Gjurov, tha për BNR..

23.03.22 14:41 |

Udhëzime parazgjedhore për guvernatorët e rretheve

Kryeministri i përkohshëm Stefan Janev shtroi si detyrë kryesore për guvernatorët rajonalë të sapoemëruar të organizojnë zgjedhje lokale të drejta, transparente dhe legjitime më 11 korrik. Në pjesën publike të takimit, Janev u bëri thirrje..

01.06.21 14:02 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна