Eмисия новини
от 01.00 часа

Festival folklorik në Avramovo – stacioni më i lartë hekurudhor në Ballkan

Në Avramovo – stacioni më i lartë hekurudhor në Ballkan, zhvillohet tubim folklorik me emrin “Me valle dhe këngë afër shinave të ngushta”. Organizatorët nga shoqata civile “Për linjat e ngushta” premtojnë befasime gjatë tërë ditës. Qëllimi i..

08.08.20 14:15 |

Hekurudhat do të lehtësojnë trafikun në kufirin bullgaro-turk

Që nga data 26 mars me tren midis Bullgarisë dhe Turqisë do të transportohen rimorkiot e afro 60 – 80 kamionëve në të dy drejtimet. Ministria e Transportit zhvillon bisedime me transportuesit hekurudhorë të blejnë më shumë vagonë me të cilët çdo ditë të..

26.03.20 14:15 |
Zotërinjtë Borisov dhe Micotakis

Bashkëpunimi bullgaro-grek është garant për përparimin e mbarë rajonit

Në një takim me homologun e tij grek Kiriakos Micotakis para mbledhjes së katërt të përbashkët të Këshillit për Bashkëpunim në nivel qeveritar, kryeministri Bojko Borisov tha, se bashkëpunimi midis dy shteteve është garant për prosperitetin e mbarë rajonit...

26.02.20 13:51 |
Makinistët e dënuar

Dënuan makinistët që shkaktuan aksidentin hekurudhor në Hitrino

Gjykata e rrjetit gjyqësor Shumen dënoi me 15 vjet burg makinistin Dimitër Mihnev dhe me 10 vjet burg ndihmës makinistin Radosllav Petkov për aksidentin e rëndë hekurudhor në fshtin Hitrino. Makinistët e dënuar nga qyteti Ruse drejtuan trenin që..

22.01.20 19:22 |

Shkupi punon për përmirësimin e konektivitetit infrastrukturor me Bullgarinë

Në forum kushtuar lidhshmërisë energjetike ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë, të zhvilluar në Strumica të Maqedonisë së Veriut, kryeministri Zoran Zaev tha se rrugët midis Sofjes dhe Shkupit janë të pështira dhe kjo duhet ndryshuar...

12.12.19 10:18 |
Ministri i transportit Rosen Zheljazkov

Bullgaria dhe Greqia për lidhjen hekurudhore Burgas – Aleksandrupolis

Ministrat e transportit të Bullgarisë dhe Greqisë – Rosen Zheljazkov dhe Kostas Karamanlis, përkrahën vazhdimin e projektit për korridor hekurudhor Selanik – Kavala – Aleksandrupolis – Burgas – Varna – Ruse. Bullgaria po punon aktivisht për..

15.11.19 13:45 |

Orari i Hekurudhave Shtetërore të Bullgarisë tani është në dispozicion në hartat Google maps

Për një lehtësi maksimale për udhëtarët orari i Hekurudhave Shtetërore Bullgare tanimë është i dukshëm edhe në hartën Google maps, njoftoi Hekurudha Shtetërore. Gjatë kërkimit të një itinerari konkret në internet-platformën bullgare për lëvizje..

19.07.19 13:56 |

Një shoqëri, filial i Hekurudhave Gjermane, do të rimëkëmbë Uzinën e Riparimit të Vagonëve në Karllovo

Shoqëria “Di Bi Kargo” – një filial i Hekurudhave Gjermane “Dojçe Ban” lidhi një kontratë për blerjen e Uzinës së Riparimit të Vagonëve në qytetin bullgar Karllovo. Uzina, e cila u krijua në vitin 1964, u shpall në falimentim në vitin 2015 dhe që..

15.06.19 09:10 |

Qeveria po vazhdon me prioritet të investojë në infrastrukturën hekurudhore

“Qeveria po vazhdon me prioritet me programin e investimeve në infrastrukturën hekurudhore. Treni kursen energji, është një transport 100% i pastër ekologjik”, vuri në dukje kryeministri Bojko Borisov, i cili u bëri një inspektim remonteve dhe..

11.06.19 17:37 |
Всички новини: днес | вчера