Eмисия новини
от 07.00 часа
Lëçezar Borisov

Në kushtet e pandemisë ekonomia bullgare punon mirë

Nëse masat kundër koronavirusit do të zbuten do të bëhet e qartë pas 17 dhjetorit, kur do të paraqiten analizat e ministrave të shëndetësisë dhe të tjerë. Këtë e tha në një intervistë për bTV Ministri i Ekonomisë Lëçezar Borisov. Ai theksoi se në..

14.12.20 12:16 |

Projekt buxheti i vitit të ardhshëm është në përputhje me kushtet e pandemisë

Në kohë të vështira kur kriza është pandemike, sociale dhe ekonomike, vetëm shteti mund të ndihmojë, tha zëvendës kryeministri Tomisllav Donçev në një brifing para gazetarëve. Para mediave Donçev bashkë me ministren sociale Denica Saçeva, ministrin..

27.10.20 18:37 |

Një hua prej 25 mln eurosh do të destinohet për përmirësimin e mjedisit urban në Bullgari

Banka Evropiane e Investimeve dhe Fondi FLAG /Fondi për organet e vetëqeverisjes në Bullgari/ nënshkruan një marrëveshje për hua me vlerë 25 mln euro për inkurajimin e rinovimit dhe rimëkëmbjen e qyteteve në Bullgari. Fondi FLAG do të shtojë..

30.09.20 12:49 |

Parlamenti ratifikoi Marrëveshjen me BE-në kundër rrezikut nga papunësia për shkak të Covid-19

Bullgaria mund të marrë hua nga më se gjysmë milion euro deri në vitin 2022 për ndihmë të papunësisë për shkak të Covid-19. Kjo bëhet e mundshme pasi parlamenti ratifikoi marrëveshjen për garanci nga instrumenti evropian SURE. Ai do të shtojë masat..

09.09.20 11:51 |

Bullgaria do të marrë hua në përmasë 511 mln. Euro

Në kuadrin e masave SURE të krijuara për përballimin e pasojave nga Covid-19 Bullgaria do të marrë 511 mln euro nga Brukseli . Përkrahja financiare do të jetë nën formën e huas me kushte të favorshme . Parase të hyjë në fuqi duhet të miratohet nga..

24.08.20 18:24 |

Do të kërkojmë hua nga 500 milion euro

Qeveria miratoi projekt për kërkesë të ndihmës financiare nga 1 miliard leva ( pak mbi 500 milion euro) nga Komisioni Evropian në instrumentin SURE për zbutjen e rreziqeve të papunësisë. Mjetet e kësaj huaje do të shfrytëzohen për masat kundër pasojave..

05.08.20 17:03 |
Marinella Petrova

Bullgaria do të aplikojë për një hua prej 500 mln eurosh në kuadrin e SURE

Bullgaria do të aplikojë për një hua prej gjysmë mln eurosh në kuadrin e SURE, bëri të ditur Zv. Ministrja e Financave Marinella Petrova. Kjo u bë e qartë gjatë votimit në lexim të parë të aktualizimit të buxhetit në komisionin e resorti. Me ndryshimin..

24.06.20 19:49 |

BE-ja i ofron Bullgarisë mbi 9 mlrd euro për rimëkëmbjen e saj

Komisioni Evropian i ofron Bullgarisë 9,282 mlrd euro nga fondi për rimëkëmbje ekonomike pas Covid-19. 6,131 mlrd euro prej tyre janë mjete falas, ndërsa huat janë 3,151 mlrd euro. Mjetet do të livrohen me këste në kuadrin e programeve kombëtare..

28.05.20 18:15 |
Всички новини: днес | вчера